"Head lapsevanemad, palun rääkige lastega nugadest! Milleks need on ja millal neid kasutada võib. Olgu koduga kuidas on, aga avalikus ruumis ei ole minu arvates normaalne noaga vehkida.

Nimelt jäi hiljuti mulle spordikooli trepi juures poistekambas silma noormees, kes demonstreeris sõpradele oma nuga (rahvakeeli liblikas). Kui küsisin, mida ta teeb ja kas peaksin talle politsei kutsuma, siis tuli vastuseks, et nuga pole tema oma, vaid ta just leidis selle. Andsin selgelt teada, et ta jutt ei tundu sugugi tõena ja noaga ei vehita.

Käisin 5 minutiks majas ja sealt väljudes küsisin poisi nime, et oleks võimalik tema vanematega ühendust võtta. Nime ma ei saanud ja sinna see asi sel hetkel jäi. Kui olin juba auto juures, tuli poiss minu juurde ja andis selgelt teada, et see on igati legaalne nuga ja kuna ta on 14-aastane, siis on tal selle omamiseks ka igasugune õigus. Samuti olevat nuga haruldane.

Kuna ka mul on kodus taoline, siis vaevalt see nüüd nii haruldane tal on. Kuna ma nugade seaduslikkusest suurt midagi ei tea, siis ei hakanud ka põhjalikumalt moraali lugema. Ma ei imesta, et noored nugasid kaasas kannavad, aga kas tõesti peab see olema mänguasi? Kui ei teata, mis ja milleks on, siis võib see relv ebasoodsal hetkel omaniku enda vastu töötada. Pange lapsed sellele mõtlema!"

Maarja Punak, veebikonstaabel, Politsei- ja Piirivalveameti teabehaldus- ja menetlusosakonnast on antud küsimusele internetis tänavu augustikuus ka vastanud. "Libliknuga ei ole keelatud külmrelv välja arvatud juhul, kui tema tera on kahelt poolt teritatud."