FISi otsus kahandab tunduvalt juba 31-aastase sportlase väljavaateid tulla suurde sporti tagasi.

Hispaanias Juanito hellitusnime pälvinud Mühleggi tituleeriti veel äsja Hispaania spordi uhkuseks ja lootuseks. Nüüd peab aga tema asjus puhkenud skandaali tõttu Hispaania parlamendi ees seletusi jagama Hispaania kõrgema spordinõukogu president Juan Antonio Gomez Angulo.

Murcia autonoomse piirkonna spordiamet teatas omakorda dotatsiooni maksmise peatamisest Mühleggile, kes elas alates 1999. aastast Hispaania kodanikuna selles piirkonnas.

Mühleggi dopingujuhtumi tõttu jäeti ära ka tema ja kogu Hispaania olümpiavõistkonna auks algselt homsele kavandatud vastuvõtt kuningas Juan Carlos I juures.

Mühlegg ise naasis 25. veebruaril aga mitte Hispaaniasse, vaid Grainau linna Baieris, kus ta peab vend Martiniga hotelli. Müncheni lennuväljale saabudes ei andnud Mühlegg intervjuusid ning ära jäi ka vastuvõtt, mille pidi korraldama Grainaus tema sõbrast ja parteikaaslasest linnapea.

Mühleggile pööras selja ka üks tema peamisi sponsoreid, suusamäärdeid valmistav Norra firma Swix. Swixi marketingijuht Inge Kjetil Grini kinnitas, et lepingus sisalduva punkti kohaselt dopinguga vahele jäänud sportlastele preemiat ei maksta.