Moussaoui ütles kohtus esinedes, et teadis lennukirünnakutest USA hoonetele, on al Qaeda liige ja on vandunud truudust Osama bin Ladenile.

Kui kohtunik palus tal omaks võtta viimasel kohtuistungil esitatud süüdistused, üritas Moussaoui esmalt esitada sellist liiki süütunnistust, mida föderaalseadustes ei esine. Hiljem soovis ta lihtsalt end süüdi tunnistada.

“Moussaoui Zacarias on end ametlikult täielikult süüdi tunnistanud ning soovib võimalikult kiiret kohtumõistmist,” ütles 34-aastane Moussaoui, kes võidakse surma mõista.

Ringkonnakohtunikul Leonie Brinkemal ja Moussaouil on kohtus sageli kokkupõrkeid, kuna kohtunik soovib veenduda, et süüdistatav, kes ei ole jurist, kuid kaitseb end ise, saab kõigist seadustest aru ja on oma sammude tagajärgedest teadlik. Moussaoui omakorda süüdistab Brinkemat katsetes kohtumõistmist farsiks pöörata.

Moussaoui esinemise järgi otsustades on ta saanud aru, et kohtumõistmine käib kahes etapis — ühes määratakse kindlaks tema süü ja teises otsustatakse, kas mõista ta surma. Kui ta on end süüdi tunnistanud, tuleb prokuröridel otsustada, kas nõuda surmanuhtlust.

Tavaliselt otsustab USA kohtus süü vandekohus ja teeb ettepaneku, kas süüalune tuleks mõista surma või mitte. Lõppotsuse langetab kohtunik.

On ka võimalik kaitse ja süüdistuse kokkulepe, mis näeb ette, et kahtlusalune tunnistab end süüdi ja sel juhul võib süüdistaja loobuda surmanuhtluse nõudmisest, saades Moussaouilt vastutasuks informatsiooni.

Brinkema üritas selgitada kokkuleppe saavutamise võimalust ka Moussaouile ja käskis tal süü tunnistamise üle veel nädal aega järele mõelda. Kui arvatav terrorist ka siis endale kindlaks jääb, lubas kohtunik tema otsust aktsepteerida.

USA ametiisikud on veendunud, et maroko päritolu Prantsuse kodanik Moussaoui pidanuks olema 11. septembri terrorirünnakute 20. lennukikaaperdaja, kuid ta vahistati enne rünnakut viisarežiimi rikkumise pärast.