“Teeme ühe asja selgeks: see ei olnud armulugu,” alustab Kattri Ezzoubi. Neli aastat kestnud suhtest on praeguseks saanud “vettinud naarits”, nagu ta seda nimetab.

“Ma olin jõudnud elus faasi, kus ma tahtsin minna mehele, ja tema otsis kedagi, kes teda üleval peaks,” ütleb Kattri häbenemata. “Ükskord peaks elus ikka mehel ära käima.”

Paari elu oli korraldatud nii, et Kattri teenis Eestis raha, sõitis Marokosse, maksis seal mehe arved ja elas mõnda aega ning tuli tagasi Eestisse tööle. Ainuüksi selle avaldusega põrmustab Kattri klišee moslemi naisest kui allaheitlikust saatuse mängukannist.

Nad tutvusid ajal, mil Kattri (tookordse perekonnanimega Türk) tegi Marokos ja Türgis turismikorraldaja tööd.

“Mida su mees sel ajal tegi, kui sind polnud Marokos?”

“Ma olen selle üle ise ka mõelnud. Ehk pidas siis keegi teine teda ülal?” Moslemi mehele on kõigiti õige tegu mitme naise pidamine — aga sel juhul nõuab Koraan ka nende naiste ülalpidamist.

Kuigi Kattri lepib intervjuu kokku Tallinna vanalinnas geiklubisse Angel ja trimpab vestluse ajal punast veini, on tema sõnum selge: nii omasooiharate kui ka alkoholi suhtes on moslemid sõnades põhimõttekindlalt sallimatud.