Gruusial on vangis kaksteist Venemaa sõjaväelast, keda oli täna kavas vahetada viieteistkümne Gruusia sõduri vastu. Sellised avalduse tegi täna telekanali Vesti 24 eetris Venemaa kindralstaabi ülema asetäitja kindralpolkovnik Anatoli Nogovitsõn.

Varem teatati, et venelaste käes on 11 grusiini ja Gruusia käes viis Vene sõjaväelast. Novogitsõni sõnul on kindralstaap arvamusel, et Tbilisi kavatseb kasutada Vene sõdureid kui pantvange.

Kindralpolkovnik Nogovitsõn rääkis, et täna kell 12 oli kavas viia läbi vangide vahetus, kuid Gruusia pool tuli vahetult enne kokkulepitud kellaaega välja rea lisanõudmistega, mille tõttu jäi vahetus ära.

Mis nõudmistest jutt käib, seda kindralstaabi ülema asetäitja ei täpsustanud, öeldes vaid, et grusiinid üritavad vangi langenud sõjaväelasi pantvangideks teha ning kasutada neid oma nõudmiste garantidena.

Lisaks rääkis Novogitsõn, et Gruusia aktiviseerib „diversiooni-terroristlikku tegevust“ Lõuna-Osseetia territooriumil milleks võidakse kasutada ka slaavi välimusega palgasõdureid, kes on riietatud Vene vormi.