Mõõdukate presidendikandidaadi sõnul on tal presidendiks saamise väljavaated täiesti olemas.

“Ma ei usu, et minu väljavaated on nullilähedased. President valitakse terve rea läbirääkimiste tulemusena ja praegu ei saa öelda, et mõnel teisel presidendikandidaadil oleksid paremad väljavaated kui minul,” ütles Tarand ajakirjanikele.

Tarand ei kavatse teistest presidendikandidaatidest eristumiseks radikaalseid avaldusi teha. “Ma ei näe vajadust võtta näiteks Euroopa Liidu vastast hoiakut, nagu tegi Keskerakonna presidendikandidaat Peeter Kreitzberg,” sõnas Tarand.

Ta tunnistas, et kui erakond ei oleks teda presidendikandidaadiks pakkunud, ei oleks ta omal initsiatiivil sellele kohale kandideerinud. Samuti ei oleks Tarand kandideerinud erakonna esimeheks, kui tegemist ei oleks presidendivalimiste aastaga.

Tarand märkis, et presidendikandidaadiks saamise tõttu peab ta tõenäoliselt koalitsiooninõukogu esimehe kohalt tagasi astuma.

Oma ametliku presidendikandidaadi on esitanud ka teised suuremad erakonnad peale Rahvaliidu. Reformierakonna kandidaat on riigikogu esimees Toomas Savi, Isamaaliidul Tartu volikogu esimees ja Tartu ülikooli endine rektor Peeter Tulviste ja Keskerakonnal riigikogu saadik ja erakonna aseesimees Peeter Kreitzberg.