Kiri ajalehele London Observer newspaper Terry Jones-ilt (jah, Monty Python-ist).

Ma olen tõeliselt sisse võetud George Bushi viimasest põhjendusest Iraagi pommitamiseks: Tal olevat kannatus katkenud. Nii ka minul! Juba mõnda aega olen ma siibris Mr. Johnsonist, kes elab mõni maja minust eemal.

Temast ja tegelikult ka Mr. Patel’ist, kes peab mahepõllunduse poodi. Nad mõlemad vahivad mind kummalise pilguga ja ma olen kindel, et Mr Johnson planeerib minu suhtes midagi inetut, kuid seni ei ole mul õnnestunud välja selgitada mida täpselt.

Ma olen mõned korrad ta kodu lähedalt mööda jalutanud, et näha mida ta siis planeerib, kuid tal on õnnestunud väga varjatult tegutseda. Nii riukalik on ta. Mis aga puudutab Mr. Patelit, siis ärge küsige kust ma tean, ma lihtsalt tean — väga usaldusväärsest allikast — et ta on tegelikult MASSIMÕRVAR. Ma olen juba kogu tänava silte täis kleepinud, milles ma hoiatan, et kui me ei tegutse esimesena, siis võtab ta meid kõiki ükshaaval ette.

Mõned mu naabrid küsivad, et kui mul on tõendid olemas, siis miks ma ei lähe politseisse? Kuid see oleks ju lihtsalt naeruväärne. Politsei ütleks, et neil on vaja kuriteo asitõendeid mille alusel süüdistus esitada. Nad alustaksid oma lõputut hämamist ennetava löögi heade ja halbade külgede üle lastes niiviisi Mr. Johnsonil oma jõledaid plaane viimistleda, samal ajal kui Mr. Patel mõrvaks salaja inimesi.

Kuna ma olen ainus inimene meie tänaval kellel on tõsiseltvõetav kogus automaatrelvi, siis on minu kohus tagada rahu. Kuid kuni viimase ajani on see olnud pisut raskendatud. Nüüd lõpuks ometi on George W. Bush teinud selgeks, et kõik mida ma pean tegema, on kaotada kannatus, ning siis võin ma asja kallale asuda ning teha mida iganes ma soovin!

Ning vaadakem tõele näkku, Mr. Bushi hoolikalt läbimõeldud poliitika Iraagi suhtes on ainus võimalus tagada rahvusvaheline rahu ja turvalisus. Ainus kindel viis peatada Islami fundamentalistidest enesetapupommitajaid ründamast USA-d või UK-d, on pommitada mõningaid Islamiriike, kes ei ole kunagi meid ähvardanud.

See on ka põhjuseks, miks ma tahan lasta õhku Mr. Johnsoni garaaži ning tappa ta naise ja lapsed. Rünnata tuleb esimesena! See annab neile õppetunni. Alles siis jätavad nad meid rahule ning lõpetavad selle täiesti ennekuulmatu jõllitamise. Mr. Bush on arusaadavalt selgitanud, et kõik mida tal oli vaja teada enne Iraagi ründamist, on see, et Saddam on tõeliselt vastik inimene ning et tal on massihävitusrelvad — isegi juhul kui keegi neid leida ei suuda. Ma olen kindel, et mul on täpselt sama palju õigus tappa Mr. Johnsoni naine ja lapsed, kui on õigus Mr. Bushil pommitada Iraaki. Mr. Bushi pikaajaline eesmärk on muuta maailm turvaliseks paigaks, elimineerides “paariariigid” ning “terrorismi”.

See on nii kuradi kaval pikaajaline eesmärk sest sa ei tea kunagi millal sa oled selle saavutanud.

Kuidas saab Mr. Bush teada, et ta on hävitanud kõik terroristid? Siis kui viimane kui üks terrorist on surnud? Kuid terrorist on terrorist ainult juhul kui ta on terroritegusid toime pannud. Kuidas jääks siis terroristideks-saada-soovijatega? Just neid oleks eelkõige vaja hävitada sest enamik teadaolevaid terroriste, olles enesetapupommitajad, on juba iseennast hävitanud.

Ilmselt peaks Mr. Bush hävitama kõik, kes võiksid tulevikus terroristideks saada? Võib-olla ta ei saaks olla kindel oma eesmärgi saavutamises enne kui kõik Islami fundamentalistid on surnud? Kuid seejärel võiks ju mõned tagasihoidlikumad Moslemid fundamentaalseteks muutuda. Ehk on ainus tõeliselt kindel viis, kui Mr. Bush hävitaks kõik Moslemid?

Täpselt sama värk käib minu tänaval. Mr. Johnson ja Mr. Patel on lihtsalt jäämäe tipp. Minu tänaval on veel kümneid inimesi kes mulle ei meeldi ja kes — täitsa ausalt öeldes — seiravad mind veidral moel. Mitte keegi ei saa tunda end täielikult turvalisena enne kui ma hävitan nad kõik. Mu naine ütleb, et ma lähen võib-olla liiga kaugele kuid minu vastus talle on, et ma lihtsalt kasutan täpselt sedasama loogikat mida Ameerika Ühendriikide president. See paneb ta suu lukku.

Täpselt nagu Mr. Bush, olen ma kannatuse kaotanud, ja kui see on presidendile piisavalt hea põhjus, on see piisavalt hea ka minu jaoks. Ma annan kogu tänavale kaks nädalat — ei 10 päeva — et anda välja kõik need tulnukad, planeetidevahelised kaaperdajad, galaktilised kriminaalid ning tähtedevahelised terrorismi peakoordinaatorid, ja kui nad seda ei tee siis kavatsen ma saata kogu selle tänava parematele jahimaadele.

See kõik on täpselt sama loogiline kui see mida Mr. Bush teeb ning vastupidiselt Mr. Bushile kavatsen mina hävitada ainult ühe tänava.