Mobiil-ID teenus mis võimaldab inimesel turvaliselt tõendada oma isikut mobiili vahendusel (näiteks internetipanka või EMT Iseteenindusse sisenemisel) ning anda digitaalset allkirja.

"Eelmise aasta mais turule toodud teenuse kasutus on rõõmustavalt kiiresti kasvamas," ütles EMT lisateenuste ärijuht Indrek Österman. "Iga kuu lisandub nii uusi kasutajaid kui kasvab seniste kasutajate kasutuskordade arv. See näitab, et Mobiil-ID kui turvaline ja mugav võimalus internetis talitamiseks on inimeste poolt omaks võetud."

"Kasvõi Eesti Ekspressist võib lugeda, kuidas tuhanded inimesed internetipettuse osaliseks langesid. Hea meel on näha, et üha enam Eesti inimesi valib enesekaitseks üliturvalised ID-kaardi ja Mobiil-ID - see teeb Eesti küberpättidele ebaatraktiivseks kohaks," kommenteeris Vaata Maailma Sihtasutuse projektijuht Mart Parve.

Eesmärgiga võimaldada inimestel proovida Mobiil-ID ja ID-kaardi kasutamist internetis on praegu käimas ka digiallkirjastamise loosikampaania. Loosis osalemiseks peab inimene andma Mobiil-iD või ID kaardi vahendusel digitaalallkirja.

Auhinnafondis on võimsad Dell XPS sülearvuteid, mobiiltelefonid ja peaauhinnana 30000-kroonine reisipakett. Loos asub http://www.arvutikaitse.ee/loos/ ning toimub Vaata Maailma Sihtasutuse projekti Arvutikaitse 2009 raames.

Mobiil-ID teenusega liitumine ja teenuse kasutamine on kuni 2008. aasta lõpuni tasuta. Teenuse kasutamiseks tuleb sõlmida EMT kliendil Mobiil-ID leping.