1.28
Tänaseks aitab. Uni võtab võimust ning puhkust on vaja. Head ööd:)

23.16 Puur maha võetud ja valmis Kalevisse minekuks. Täna jäänud veel paberitööd ning jätkata ärajäänud sportlastele asenduse otsimist. Ülejäänud Raju meeskond läks sauna ära:) 

21.45 Kuigi päev ei ole veel läbi võtaksin selle kokku ühe tsitaadi ja paari luulereaga. Tsitaat pärineb filmiklassikast "Fight Club" (võtan endale julguse nimetada seda klassikaks): "After a night in fight club, everything in the real world gets the volume turned down. Nothing can piss you off. Your word is law, and if other people break that law or question you, even that doesn't piss you off."

Umbes selline on tunne pärast väga tegusat-toimekat päeva, pärast rasket treeningut, pärast võistlusmatši (olgu see siis MMA, maadlus või poks), pärast raske tööga saavutatud edu. Kogu keha on suunanud oma ressursid mujale kui tühikargamisele. Luuleread aga on natuke  vastupidisema motiiviga (kirjeldab tunnet, mis võib tekkida keset kõige tihedamat sagimist) ning  pärinevad Jüri Kolk'i raamatust "Barbar Conan peeglitagusel maal". Peakirjaks "Pehmeloomuline poees Mephistotelese ainetel":

ma olen osa jõust
mis kõikjal tõstab pead
mis head kavatseb
kuid korda ei saada
õigupoolest mitte sittagi

Avasin täna hommikul raamatu just selle koha pealt ning mõttekäik jäi mind terveks päevaks kummitama. Loodan, et trotsides kõike, hoides koos väga palju erinevaid osi, olen suutnud siiski täna palju korda saata ning inimeste elukogemust natukene muuta:)

20.36 Õhtusöök poest kaasa haaratud (tatar, kana, puuviljad, kohupiimadessert, greibimahl + kodust kaasa krabatud värske salativalik) ning jälle kontorisse redutama. Liiklus linnas on maha rahunenud. Keerame muusika kõvemaks:)   

19.53 Ringvaade tehtud! Samuti on tänaseks läbi rõõmustav füüsiline osa. Edasi ootavad mind jälle telefon, arvuti, autorool ja palju suhtlemist. Pärast väikest puhkust on maailm jälle värvilisem ning inimesed toredamad:)  

17.58 Lõõgastus, higi voolab. Trenniriided seljas ning väike soojendusrull puuris tehtud. Vorm laupäevaseks matšiks tundub päris hea. Füüsiline tegevus aitab õhtuseks rebimiseks energiat leida.

17.05 Häid inimesi on raske leida. Muidu on elu täitsa tore:) Puur on Solarises üleval — kõikidest takistustest olenemata:) Lõpuks sai ka hiline lõuna söödud.

15.51 Sõitisn Mustamäele, et meie trükipartneri Geotime’i kontoris natuke rahulikult arvuti ja telefoniga tööd teha saaks. Teel siia lõõgastusin kümmekonnaks minutiks vali muusika saatel autoraadiost. Asendussportlaste otsimine lätlastele käib ning hetkel on selles osas roheline tuli! Kaks tundi on jäänud õhtuse Ringvaate saateni, kus ajan ise kindad kätte ning teeme Tallinna spordiklubi 3D Treening noore sportlase Villu Kanguriga natuke madinat. Pärast väike jupp intervjuud, kuhu tuleb ka taipoksitaustaga mma-võitleja Mirkko Moisar. Saame näha kuidas mehel ettevalmistus on sujunud ning kas vaim valmis.

14.36 Intervjuu antud, võib vast nimetada kordaläinuks. Aga vahepeal on tulnud taas paar sõnumit Läti sportlastelt — seekord halvad uudised — üks murdis eile õhtul jalaluu ning veel kaks peavad võistlusest eemale jääma. Nagu juba mainitud — korralduslik peavalu. 48 tundi, et leida uued vastased kolmele eesti sportlasele. Aga puuri ülespanek edeneb jõudsasti. Vahepeal on
kirjakast täitunud erinevate e-mailidega, millele vastamine tuleb lükata hilisõhtusse — natuke kannatust. Tänasesse “veel teha” nimekirja on jäänud 14 tegevust :)

13.26 Ja nüüd jooksuga Raadio 2 toimetusse, kus kell 14 on väike intervjuu Rajust ning piletiloos. Vahepeal jõuan veel paari kohta helistada ning aidata õnnetut härrat, kes parkimisautomaadiga ühist keelt ei suuda leida.

12.50 Multitasking ja rebimispõrgu. Transpordi käigus kannatada saanud puuridetailid ja kaotsi läinud fännisärgi tellimus. Õnneks on meeskonnas palju hakkajaid inimesi, kes tarmukalt probleeme murravad. Samuti mitu ülipositiivset vabatahtlikku, kes aitavad hoogu üleval hoida.  

12.00 Paneme elu Solarises käima. Kaubalift ei ole mõeldud puuri transpordiks, seega saame kolme tonni jagu kraami treppidest üles tarida. Ka Läti meeskond on vahepeal kinnitanud, et kõik mehed on terved ja vormis. Kaasa arvatud minu vastane:)

11.18 Head inimesed Goodmark’ist helistasid, kuna arvasid, et meie karika- ja medalitellimuses on viga. Oligi. Ürituse kuupäev graveeringu mustandis oli vale. Hea, kui inimesed oma tööd mõttega teevad — pääsesime lisakulutustest. Aitäh! Samuti on puuru edukalt Tallinnasse toodud. 

10.40 Sain just kinnituse Leedu võistlejatelt, et mehed on terved ja kõik on tip-top. Päris sageli juhtub, et võistlejad saavad vahetult enne võistlusi trennis viga, kuna üritatakse oskustele veel viimast lihvi anda, korraldaja jaoks on aga viimase minuti vahetused paras peavalu. Ka mulle endale on mõnikord Soomest ca üks päev enne võistlusi helistatud ja abi palutud.

9.45. Tallinna-Tartu maantee. Autosõit mõjub alati rahustavalt, saab mõtteid ritta panna ning eelseisvat päeva peas läbi mängida. Paari minuti pärast hakkavad mehed Sakus Raju puuri autosse laadima, et see Solarise keskusesse õhtuks rahvale vaatamiseks ja ETV Ringvaate jaoks üles panna.

8.54 Hommikune tee, pasta-kanaroog ja värske salat (ema pani kodust kaasa — redised, murulauk, till, salat, võililled, nõgesed ja veel paar roheline-leht-tüüpi asja, mida ma tuvastada ei suuda) lükkavad hommikule uue hoo sisse. Võtsin endale sel korral korralduse kõrval ülesandeks ka samal Rajul võistlemise ning see tundub mulle mõjuvat positiivselt. Tavalise kohv + kiire snäkk + energiajook eriti lühikese une puhul on asendunud suhtleiselt tervisliku menüüga, pikema unega ning piisava füüsilise treeningkoormusega kiire korralduspäeva vahel.

7.58 Äratus. Rajuni on jäänud 3 päeva. Istun voodis ning lohistan arvuti sülle, et kontrollida kes millega öösel / varahommikul on hakkama saanud — nii maailmas kui ka Raju korraldusmeeskonnas. Vastan kiirematele e-mailidele. Äratuskell oli küll pandud 7.30 peale, kuid hommikuti üles saamine pole kunagi mu tugevaim külg olnud — arvestasin ka täna selles osas väikese varuga. 28 minutit voodist välja võitlemist polegi kõige halvem tulemus. Ajateenistuses seda luksust ei olnud.

Kuna enamus korraldusmeeskonnast on tartlased ning üritust toimub järjekordselt Tallinnas, on Tallinn-Tartu maantees minu teine kodu. Veel paar viimast tundi Tartus — asjad pakkida ning sõit Tallinnasse võib alata.