Inteli esindaja Kesk- ja Ida-Euroopa peakontorist Poolas andis ülevaate hiljuti avalikustatud Inteli Viiv ja Centrino Duo platvormidest ning Inteli tulevikuplaanidest. Ettekande järel näitas ML Arvutite turundusjuht Mart Sepp uusi Viiv ja Centrino Duo platvormidega tooteid.

Viiv meediakeskus-arvuti MicoLink 710 on Zalmani HD160 horisontaalses alumiiniumkorpuses (pildil hõbedane, saadaval ka must). Suurema ressiiveri mõõtmetega korpus (435x420x160mm) sobib kodukinokeskuse juurde. Arvutis on kahetuumaline Inteli protsessor, DL DVD-kirjutaja, TV-tuuner ja kaugjuhtimispult. Korpusesse saab paigaldada kuni 4 kõvaketast. Protsessoril on vaikne, soojustorude ja ventilaatoriga jahuti. Tagaseinas on kaks ventilaatorit sooja õhu välja tõmbamiseks. Komplekti kuulub juhtmeta klaviatuur. Operatsioonisüsteem on Windows XP Media Center 2005 Edition. Hinnaklass 22000kr.

Uus Inteli Viiv tehnoloogia võimaldab meediakeskus-arvuti ja Viiv sertifitseeritud kodutehnika omavahelist suhtlemist ning mitmeid kodukinole omaseid funktsioone nagu puldiga süsteemi juhtimine, kiire sisse- ja väljalülitus jm. TV-saateid on võimalik kõvakettale salvestada, kasutades seejuures ajanihet (time shifting), st peatada programmi vaatamist ja hiljem seda samast kohast jätkata. Filmi vahele näidatud reklaame ei saa ilma lisatarkvarata välja lõigata, et reklaamist puhastatud filmi hiljem DVD-plaadile salvestada. Salvestistega DVD-plaate saab mängida mõnel teisel arvutil, millel töötab Windows Media Player 10, kuid neid ei saa mängida tavalistel DVD-pleieritel, mis ei toeta Microsofti vormingut.

Kahetuumaliste protsessoritega uue Intel Centrino tehnoloogial MicroLinki sülearvutid on samas hinnaklassis eelmise põlvkonna Centrino mudelitega ning peaksid viimased suuremas osas järgmiste kvartalite jooksul välja vahetama. Uued mudelid pakuvad kasutajatele oluliselt suuremat jõudlust, pikemat akude tööaega ja paremaid WiFi ehk traadita võrgu kasutamise võimalusi, mistõttu nad sobivad nii kodukasutajatele kui äriklientidele.