Lehe andmetel saadeti vastav teade läinud nädalal ka Fjodorovale.

“Teie pidev keeldumine Miss Universumi kohustuste täitmisest läheb korraldajatele maksma sadu tuhandeid dollareid, õõnestades tõsiselt meie reputatsiooni,” öeldakse kirjas muuhulgas.

Lehe kinnitusel on Fjodorova keeldunud täitmast avalikkuse ees esinemisega seotud kohustusi. Näiteks keeldus venelanna osalemast telekanali CBS kahetunnises otsesaates.

“Ta ei taha midagi teha,” märkis ajalehe allikas, nimetades Fjodorovat “harukordseks kaunitariks ja harukordseks mõrraks”.

Leht nimetab lepingu lõpetamise põhjusena ka kahtlusi, et Fjodorova abiellus salaja ühe oma Vene austajaga, kes on teda “kingitustega üle külvanud ajast, mil ta sai 16-aastaseks”. Vastavalt lepingule ei tohi Miss Universum missiaasta jooksul abielluda.

Samuti kinnitas allikas, et Fjodorova on seitse kilo kaalus juurde võtnud, mis annab põhjust arvata, et ta võib olla rase.

Korraldajad kuulutasid uueks Miss Universumiks Panama esindaja Justine Paseki, kes võitis 29. mail Puerto Ricos toimunud konkursil esimese printsessi tiitli.

Konkursi Miss Venemaa president Nikolai Kostin kinnitas raadiojaama Ehho Moskvõ otsesaates, et ei tea midagi põhjustest, mille alusel Fjodorova tiitlist ilma jäi.

Ta märkis, et kahtleb tugevalt ajakirjanduse edastatavas infos — salajases abielus ning kaalus juurdevõtmises.

“Sellised asjad toimuvad aeg-ajalt suurtel rahvusvahelistel konkurssidel, ei arva, et see oleks seotud poliitikaga,” nentis Kostin.

“Oksana võitis täiesti teenitult konkursil Miss Venemaa 2001, agadeta oli ka tema võit Miss Universumil,” leiab Kostin.

Ta lisas, et Oksana on väga sihikindel inimene ning ei välistanud võimalust, et kaunitar otsustas loobuda oma kohustustest Miss Panama kasuks, et mitte kaotada õpinguaastat siseministeeriumi ülikoolis.