Inimesele antakse mingi ahvatlev sööt (näiteks palutakse kinnitada, et ta on üle 18 aasta vana või lihtsalt öeldakse, et laadimisel tekkis mingi viga ja vajuta kas OK või Cancel) ning niipea, kui kuskil, ükskõik kus klikitakse, aktiveerub freimi taha peidetud like-nupp ja veebilink postitatakse Facebooki kasutaja seinale. Kavalamad lahendused lasevad mitu korda klikkida ja peidavad lisaks lingi meeldimisele freimide taha ka fännilehega liitumise nupud, nii et kasutaja saab pahaaimamatult oma profiili sellesama lehekülje, mille õnge ta läks. Nii hakkab likejacking nagu kulutuli aina levima sõprade ja sõprade sõprade seas.

Siiamaani on enamus selliseid kaaperdamisi olnud üsna süütud ja tekitanud Facebookis vaid ohtralt spämmi. Siiski on kaaperdamistehnoloogia ära märgitud viirusetõrje terminoloogias kui troojalane Troj/Iframe-ET. Enamus viirusetõrjujaid ja tulemüüre siiski seda ei blokeeri ja lubavad kasutaja likejackingu-veebilehele.

Mida siis teha? Üldiselt on selliste trikkide äratundmine üsna raske ja ka kogenud arvutikasutajad langevad likejackingu ohvriks. Ettevaatlik tasub olla kahtlaste lehtede avamise ja veel ettevaatlikum neil lehtedel millegi klikkimisega.

Kui juba on klikitud likejackingu lehel, tuleb kõigepealt oma seinalt (wall) kustutada vastav postitus (mine postituse peale ja paremal ilmub nähtavale ristike) ning seejärel vaadata üle oma profiilis olevad leheküljed, mis "meeldivad". Kahtlane lehekülg tuleks ka sealt eemaldada.

Pildil on aga üks viimastel päevadel levinud soomekeelne õngitsemisleht, mis kuvab Facebooki lehel akna, mis justnagu küsiks kinnitust vanuse kohta, et edasi minna. Facebooki kujundusega aken petab kergelt ära, aga kui sellel vajutada, ongi kuri karjas.

Lisaks läbustamisega klikkija seinal üritatakse hiljem testida tema lihtsameelsuse taset ja viimase õngitsemiskatsega isegi teada saada tema mobiilinumbrit, et registreerida ta 19-eurose tasulise SMS-teenuse kliendiks. Vaata lähemalt F-Secure´i lehelt. Nemad soovitavad Firefoxi Noscript-lisandit, mis selle õngitsemise paljastab.