Kui keegi oleks umbes viis või enam aastat tagasi öelnud, et postkontor hakkab avatud olema vastavalt sellele, et kuidas töötajal on võimalik tööl olla, siis oleks see ütleja välja naerdud.

Aastate eest oli postkontoris mitu teenindajat ja kui keegi pidi kusagile minema, oli tal kohe asendaja olemas. Kunagi ei pandud postkontorit lihtsalt sel põhjusel kinni, et mõni töötaja on haiguslehel või puhkusel. Erandiks oli inventuur ja seda tehti harva. Inventuuri ajal oli tõesti postkontor suletud.

Nüüdsel ajal kehtivad uued reeglid. Postkontoris teenindab vaid üks inimene ja temagi teenindab põhiliselt vaid koduseid või pensionäre, sest kui postkontor on avatud kella 8-14, siis töötav inimene postkontorit külastada ilmselt ei jõua. Laupäeval ja pühapäeval on maal postkontor suletud.

Tundub, et postkontor on avatud nii nagu sealsele töötajale see sobib. Kui töötaja on ise haige või on haigestunud tema laps, pannakse postkontor kohe kinni ja seda seniks, kuni terveks saadud on. Asendajat ei ole.

Sama lugu on ka töötaja puhkuse korral. Kui töötajal on kaks nädalat puhkust, on postkontor suletud. Mõni aasta tagasi oli asendaja olemas.

Toodud näidete põhjal tekib küsimus, et mis kasu on maal postkontorist, kui see on avatud lühikest aega päeva jooksul ja pidevalt suletud?

Kõige lihtsam moodus on postkontori uksele panna soovitus, et mindagu teise postkontorisse.

Eesti Post lihtsalt ei hooli oma klientidest.

Foto tegi kirjamees.