Ma olen ühsikondlikult aktiivne ja Eesti elust huvitatud noor inimene, kes on aga pettunud meie hetke olukorras riigis, aga mis veel enam kurb, meie kurjades Eesti inimestes. Aktiivse interneti kommentaariumite lugejana olen ma jõudnud kurva arusaamani, et üks keskmine eestlane klikkab kommeteerimis nupule juba eos sooviga midagi teravat ja kurja öelda.

Kujukaim näide on hetkel eetris olev "Tähed Jääl" saade, mille kohta tuleb uudiseid rohkem kui Vändrast saelaudu. Iga selle saate uudise kohta kommetaare lugedes tümitatakse Kristina maa alla, tembeldatakse ahneks ja silmakirjalikuks ja üldse halvaks inimeseks. Leidub väheseid, kes Kiku kohta kiidusõnu lausuvad ja tunnustavad tema kaugele jõudmist, laste, pere ja õppimise kõrvalt.

Kas me eesltased, väike rahvas, ei võiks olla uhked oma sportlaste ja inimeste üle, kes võtavad ette ekstreemseid pakkumisi ja panevad end proovile. Kas nende halvustamine ja kritiseerimine muudab Su kadeda eestlase olemise paremaks? Kas see suurendab su palka või pensioni ja paneb poliitikud ausat tööd tegema, parema ja edukama Eesti nimel? Iga uudis meie suusatajate kohta tembeldatakse mõtetuks ajaraiskamiseks ja suusatamine kui selline olevat eestlaste jaoks surnud ala. Ole siis hea, pane suusad alla ja kihuta ise esimeseks?

Ajad muutuvad, sangnarid tulevad ja lähevad, tõus ja mõõn käivad käsikäes, see, et Kristina või Andrus pole enam tipptegijad ega sõida kulla nimel ei tähenda ju ometigi, et aastaid tagasi rahvusspordiks tituleeritud suusatamine tuleks Eestis manala teele saata. Tulge mõistusele, mu armsad kaasmaalased, kas tõesti on kommentaariumis anonüümselt sapi pritsimine Teile nii rahuldust pakkuv, et muud moodi ei saa? Miks ollakse nii aldid kritiseerima ja halvasti ütlema justkui kiituse või hea sõna ütlemine maksaks?

Tõsi on see, et TOP kommetaarid on enamik juhtudel negatiivse alatooniga ja siis kõik järgmised kiidavad eufoorias takka, et vaat kus ütles halvasti ja hästi, kõik ongi nii paha, kole ja nõme. Sellise suhtumisega ei jõua kuhugi, eestlaste ja Eesti riigi allakäik vaid süveneb, oleme niigi musta auku kukkunud. Head ja positiivsed inimesed on veel kodumaal alles, meie kõigi tuleviku nimel, võtame neist eeskuju!