Toimetulekutoetus on juba aastaid seisnud ühel ja samal tasemel ehk krooniajast saadik on see summa 1200 krooni kuus. Toimetulekutoetus peaks olema selline summa, et sellega peaks üks töötu inimene kuu aja jooksul toime tulema. Kas keegi on ka eksperimenteerinud, et kuidas töötu ikkagi sellise piskuga kuu aja jooksul toime tuleb? Mida saab töötu endale selle raha eest lubada?

Antud juhul peavad töötud ütlema tänusõnad Euroopa Liidu aadressil, sest tänu EL-i toiduabile on võimalik töötutel omadega kuidagi välja tulla. Makaronid, jahu, riis, manna, tatar, suhkur ja õli on kindlasti suureks abiks.

Kui võrrelda vangi vanglas ja toimetulekutoetust taotlevat töötut, siis kumma elu on parem? Julgen arvata, et vang elab vanglas siiski paremini, sest toit on prii ja tööd tegema ei pea.

Töötud seevastu on kohustatud tegema alates aprillist kuni novembrini iga kuu oma töötunde ehk andma panuse heakorra tagamiseks. Näiteks oktoobris teevad töötud kauniks pargid ja teised avalikud kohad.

Miks vangidel pole kohustust vanglas oma töötunde teha, et ülalpidamist vähegi kompenseerida?

Julgen arvata, et vangi peale kulub kuus tunduvalt rohkem raha kui on näiteks töötutele makstav toimetulekutoetus. Töötud peavad vaatama, kuidas selle rahaga kuu aega hakkama saada, aga vangidel pole vanglas mingit muret - neil on söögiajad ilmselt mitu korda päevas.