Kolmel CD-l on mitmesugused demod ja arendusvahendid, ühel on Office 2003 Professional (Access, Excel, PowerPoint, Outlook ja Wordi 2003 numbrit kandvad versioonid). Ülejäänud CD-del on Language Pack 1, Language Pack 2, InfoPath, Publisher, FrontPage, OneNote, Windows SharePoint Services, SharePoint Portal Server “v2.0,” Business Contact Management for Outlook, Windows Server 2003 ja  Exchange Server 2003 Beta 2.

Komplekt on eeskätt mõeldud ettevõtetele, sest kodukasutaja vaevalt Windows 2003 serverit vajab. Ega Microsoft varjagi, et kogu Office 2003 on senisest enam suunatud ettevõtetele. Et kasutada uusi grupitöö võimalusi, tuleb ettevõttel evitada Windows 2003 Server, Exchange Server 2003, SharePoint Portal Server ja töökohtadel Office 2003. Kas sellega seonduvad kulud ennast ära tasuvad, tuleb muidugi otsustada konkreetse ettevõtte juhtidel ja IT personalil. Igatahes üritab Microsoft just seda, milles Euroopa Komisjon teda süüdistab, s.t siduda kontoritarkvara tihedalt serveritarkvaraga. Ilma Microsofti serveritarkvarata jäävad Office 2003 uued võimalused suures osas kasutamata. Ettevõte, kes sellise ülemineku teoks teeb, jääb pikaks ajaks täielikult Microsofti tarkvara kasutama.

Kodukasutaja seisukohalt tuleb tunnistada, et Office 2003 sisaldab üsna vähe uut, kui programmiakende (tööriistaribad, ikoonid jm) muudetud välimus välja arvata. Täiendatud on Outlooki, millele on lisandunud rämpsposti filtreerimine, kalendri kohandamise võimalused ja muud tööd mugavamaks tegevad täiustused. Need on aga eelkõige mõeldud arvukalt elektronposti saavatele isikutele, kes oma aega hoolega planeerima peavad. Pereemadele ja õpilastele neist erilist kasu ei ole.

Word 2003 toetab xml-failivormingut, kuid põhivorming on siiski endiselt .doc. XML-vormingust konverteeritakse failid avamisel Wordi põhivormingusse. OpenOffice 1.1 ei loe Word 2003 xml-vormingus faile, samuti ei loe Word 2003 OpenOffice’i xml-vormingus faile. XML-vormingust on kasu vaid ettevõtetes, kus IT töötajad InfoPath’i abil eri rakendustest andmeid saavaid vorme koostavad.

Lisandunud on võimalus dokumente kaitsta, määrates, kas neid on lubatud muuta, kopeerida või teistele edasi saata. See vajab aga Windows 2003 Serverit ja Microsoft Windows Rights Management (WRM) installeerimist.

Language Pack ketastel on mitmesuguste keelte tugi. Nimistus on ka eesti keel, kuid beetaversiooni ketastelt seda valida ei saanud. Filosofti Office XP jaoks mõeldud eesti keele speller igatahes töötas korralikult. Eraldi turustatavatest programmidest tuleb tunnustavalt märkida FrontPage ja Publisheri täiustusi. FrontPage akna võib nüüd jagada pooleks. Ühes pooles on tavaline tekst, teises sama HTML-vormingus.

Kui kodukasutaja arvutis on juba mõni vanem Office’i versioon, siis Office 2003 hankimiseks mingit otsest vajadust küll ei ole. Juhul, kui arvutis seni veel kontoritarkvara ei ole, tasuks kõigepealt proovida tasuta OpenOffice’t.