Lastehaigla psühhiaatrite korduvatele kogemustele tuginedes võin veendunult kinnitada, et kanepi tarbimine varases nooruses tingib ajus pöördumatud muudatused ja sisuliselt hävitab korduvkasutajast noor oma tuleviku.

Hiljutise üleeuroopalise uuringu käigus, kus 15 linna seas osales ka Tallinn selgunud fakt, et kanepit on proovinud 24,5 % 15-aastasi noori, on vägagi alarmeeriv. Lastearstina on mul valus lugeda massiliselt tiražeeritud sõnumit justkui kaaluks kanep üles alkoholiga seotud ohud.

Meelemürk on seda ohtlikum,  mida süütum ta paistab ning Urmo Karusoo artikkel võib paraku tühistada  selle töö, mida tehakse uimastiennetuse nimel erinevates instantsides, eriti noorte seas. Kanep jääb kanepiks ja me peaksime õppima nende riikide kogemustest, kes oma liberaalsuse eest on maksma pidanud.

Väljaande otsus eraldada terve lehekülg sellise tendentsiga artiklile olukorras, kus kanepitarbimise ohtlikkus on tuvastatud ka neis riikides, kus see meelemürk varem legaalne oli, paneb mitte ainult imestama vaid ka nördima.