Põhikooli baasil lõpetas tänavu nelja-aastased õpingud 17 kapten-püügimeistrit ja 15 kipper-mehhaanikut ning keskkooli baasil kaheaastased õpingud 14 laevajuht-püügimeistrit, ütles Eesti mereakadeemia rektori kohusetäitja Jüri Lember BNS-ile.

Lemberi sõnul saavad uute tööturule tulijate peamiseks tööandjaks merevägi ja piirivalve, aga ka veeteede ameti väikelaevad, kalalaevad ja sadamad.

“Töö leidmise võimalusi veel on, kuid nende piiratud erialade puhul on see järjest kitsam,” ütles Lember. Tema sõnul pakub mereakadeemia seetõttu sügisest lõpetanutele täiendõpet.

“Osa neist tuleb edasi õppima mereakadeemiasse,” ütles Lember.

Tänavu lõpetab mereakadeemias rakendusliku kõrghariduse omandamise ligikaudu 110 inimest, neist 70 laevaohvitserina ning 40 teistel erialadel, ütles Lember.

Lemberi sõnul siirdub 70 protsenti Eesti mereakadeemia laevaohvitserina lõpetajaist tööle võõrriigi, peamiselt Hollandi lipu alla.

Seega võimaldab Eesti mereakadeemia diplom Eesti noormeestel hästitasustatava töökoha ning samas tulevad nende kui Eesti kodanike maksud Eestisse, rääkis Lember.