Teatud teemade üle võib muidugi lõputult vaielda. Kui hakata kiitma Vene aega, siis mõni ütleks kohe, et sel ajal olid kaupluses letid heast-paremast pooltühjad ja defitsiit läks Venemaale. Nüüdsel ajal on kauplused kaupu maast laeni täis ja kui oled rikas, siis osta, mida tahad.

Tõsi, praegusel ajal on kaupu tõesti rohkem kui vanal ajal, ent kauba kvaliteet jätab tihti soovida. Vanasti oli üks sort viinereid ja sel oli ka hea maitse. Praegusel ajal on viinereid kümmet sorti, aga ühelgi pole õiget viineri maitset. Tihti jääb mulje, nagu viineriks oleks vormitud mingi odav vorst.

Kauplustes on kaupu maast laeni täis küll, aga see on enamuses kõik välismaine kaup. Kui hästi vaadata ja otsida, siis leiab üles ka meie kodumaised tooted. Paraku on nende hind tunduvalt kallim kui välismaisel kaubal. Vaesemal inimesel pole võimalik mängida põhimõttelist eestlast ja eelistada eestimaist kui välismaise kauba saad osta soodsamalt.

Miks on näiteks meie Taluvõi, meie margariin või mõni muu toode müügil soolasema hinnaga?

Miks pole Eesti Vabariigis soovitud oma siseturgu kaitsta ja takistatud välismaise kauba toomist meie turule? Õiges riigis leitakse võimalused kodumaise toodangu odavama hinnaga müügile panemiseks ja samas takistatakse välismaise kauba toomist meie riigi territooriumile. Välismaalt võiks tuua meile müügile vaid neid kaupu, mida meil toodetakse vähe või ei toodeta üldse.

Isegi näiteks "Laima" kommid on kaupluses soodsama hinnaga kui Tallinna "Kalevi" kommivabriku kommid ja šokolaadid.