Pahatahtlik ostja esitas auto müüjale Toomasele (nimi muudetud) internetipanga rahaülekande väljatrüki, mis hiljem osutus võltsinguks. Heauskliku müüjana oli mees aga auto juba ostja nimele ümber registreerinud. Masin kadus jäljetult, raha aga ei laekunud kunagi.

Toomas otsustas oma auto Audi A8 müüa. Hind oli ligi pool miljonit krooni. Ta pani müügikuulutuse internetti. Umbes kuu aja eest reageeris sellele 23aastane noormees. Sõitis kohale, vaatas autot ja ütles, et ostab ära.

Noormees teatas, et ei osta masinat laenuga, vaid sularaha eest, raha aga (tegemist on ju suure summaga) kannab müüja arvele internetipanga kaudu. Toomases see kahtlust ei äratanud.

Kõik tehingu üksikasjad räägiti selgeks töönädala lõpuks. Ühel jaanuarikuu reedel sõitis noormees Toomase juurde, näpus maksekinnituse väljatrükk internetipangast, mis näitas, et makse on sooritatud. Paberil paistis kõik korras olevat - nii ostja firma kui ka müüja nimi ja summa. Igaks juhuks kontrollis Toomas, kas maksekinnitusele märgitud firma on ikka äriregistris olemas.