See lugu pöörab paradigma pea peale: justkui prostitutsioon oleks normaalne ning tasuta, tundeid eeldav seks erand.

Kui 90ndatel tundus see anekdoot tõesti naljakas, siis tänapäeval on paradigma uuesti pea peal ning esiplaanile on tõusnud n-ö tasuta suhteväline kohustusteta seks. Võibolla see on minu vale mulje, kuid just sellisest seksist räägitakse ja seda reklaamitakse kõige rohkem.

Kui verinoore põhikooliõpilase puhul on armastusest mõtlemine tasuta seksi andjana pisut küüniline, siis ühiskonna lõikes on taoline küünilisus üsna tavapärane.

Seks on tänapäeval kaup. Uuringud kinnitavad, et naised seksivad enamasti mingi kasu eesmärgil. Eelkõige just oma mehega. lmselt on probleem selles, et harva jõutakse täiusliku seksini, mis mõlemale poolele piisavalt rahuldust pakub. Veel harvem on seks ilmselt tõelise sügava kiindumuse ja armastuse väljendus, nagu see ideaalis just olla võiks.

Inimene on jäetud seksiga üksi. Ta on suletud oma naudinguga oma maailma ja järjest vähem osatakse, suudetakse usaldada end täiesti teise inimese hoolde. Me kardame ja see hirm paneb meid maksma.

Osta on lihtsam. Mehed kasutavad oma jõudu või ressursse, et saada naiselt kätte rahuldus. Või heade armatsejatena müüvad iseennast. Mehed, kes valdavad seksikunsti on sageli aferistid või kasutavad oskuslikku seksi selleks, et naisi oma huvides tööle panna.

Bordell on selles mõttes kõige ausam seksimüügi koht. Sa tead, mida maksad, tead, mida saad. Ja mida ei saa. Oleks vaid elus kõik nii lihtne. Kuid inimesed on erinevad: kellele meeldib lihtsus, kellele mängud ja piirialad.

Tasuta seks on tegelikult olemas, kuid see eeldab iseloomu. Tõelised asjad eeldavad sageli seda, et ebatõelistest tuleb loobuda. Ei ole täiuslikku seksi usalduseta, ei ole täiuslikku usaldust truuduseta, ei ole olemas truudust enesekontrolli ja pühendumiseta. Sellele tasemele paljud aga isegi ei püri. Sest ei viitsi, ei näe põhjust. Nad pigem maksavad seksi eest. Võibolla nad arvavad, et saavad tasuta, aga tegelikult kõik me maksame kingitustes, ajas, südamevalus, hingerahus. Iga kord, kui naudime tõeliste tunneteta ja usalduseta seksi, anname midagi ära.

Bordellid on selle kõrval isegi väike probleem. Vähemasti, kui naised on sinna tööle läinud vabatahtlikult. Kellegi orjastamine selliseks tööks on muidugi eraldi teema, mis puudutab inimõigusi, inimkaubandust ja isikuvabadust. Prostitutsioon on äri, kuid ärgem unustagem, et äritseme seksiga tegelikult ka ise, bordellis käimatagi.