Ei ole juhus, et Veerpalu loos räigelt lüüa saanud ajakirjandus jätkab samal lainel. Põhjus ei ole ju mitte spordis vaid võimaluses seda iga hinna eest ära kasutada sisepoliitilises heitluses. Olümpiasangarid on leheneegrite jaoks vaid mängukannid.

Pange tähele, lehelugejad, Eesti inimesed, on kategooriliselt vastu ajakirjanduse sellisele suhtumisele olümpiasangaritesse. Ometi käib nõiajaht edasi, sest lehed sülitavad oma lugejatele - neile on oluline keerata see poliitikasse ja selle kaudu kedagi rünnata.

Kõrgete tulemuste sport ei ole tervisesport. See on väga raske ja vigastusterohke töö, kus medikamentoosne abi on täiesti loomulik. Niinimetatud doping on eeskätt seotud sportlase taastumisega suure koormusega treeningutest. Seepärast on seda nn dopingut tänapäeva spordis nii palju.

Meie ajakirjanike arvates on aga doping midagi sellist, mida sisse võttes sinu sportlikud saavutused imekombel paranevad. Kehvad sportlased võivad kogu maailma dopingu sisse võtta, aga tulemust ei saa neil ikka olema.

Loomulikult on tänapäeva sportlaste meditsiinilise teenindamise osas eelis rikastel riikidel. Kas me tõesti imestame, et nüüd tuli välja, et Norra suusatajad tarvitavadki dopingut? Norrakad on alati dopingut tarvitanud. Selle peale on kulutatud ära üüratu raha, kuid veel tähtsam on, et norrakad on tänu oma rahale upitanud end kõikvõimalike rahvusvaheliste spordiorganisatsioonide etteotsa, kus nad energiliselt toetavad oma sportlasi ja takistavad nende dopingutarvitamise uurimist. Veel enam: norrakate dopingutarvitamist püütakse legaliseerida!

Pole siis imestada, et kui mõni riik on hakanud norrakate kandadele astuma, vastavad norrakad alati kampaaniaga selle riigi vastu. Pole kahtlust, et Veepalu ja Šmiguni vastase võitluse taga on Norra.

Neil on raha, et maksta kinni Eesti ajakirjandus ja Eesti ajakirjanikud, kes objektiivse uurimise asemel laulavad täpselt seda laulu, mida laulavad norrakad. Selle asemel, et küsida, miks Norra sportlastele ei kehti samad reeglid nagu teiste riikide sportlastele, taotakse oma riigi parimaid poegi ja tütreid. Ma tahaks näha, missuguse riigi sportlast ei oleks diskvalifitseeritud finišikoridoris raja vahetamise tõttu? Norrakatel läks see aga läbi!

Tippsport on julm heitlus tänu rikastele riikidele. Raha paneb mõned inimesed mõtlema, et nad suudavad käsutada kogu maailma ja panna nad oma pilli järgi tantsima. Veerpalu suurvõit oli neile šokk, kuna ei usutud väikese Eesti võimalustesse. Me peame olema Kristina selja taga ja teda toetama.

Las esimesena uuritakse mehemusklitega Norra naissuustajaid!