Midagi sarnast eelmisel kolmapäeval toimuski, ehkki raha panid alla kõigi Põhjamaade mängijad. Diskreetselt tundmatuks jääda sooviv Eesti perekond kahe lapsega jagas Viking Lotto jackpot’ti veel kahe õnnelikuga ja võitis ligi 3 miljonit Eesti krooni. Ilma- ja muiduennustaja Kuuse-taat, kes on ise samuti lotopiletite levitaja, nagu selgus, ennustas Viking Lotto peavõitu Eestisse juba oktoobris. Tookord suurendas see hüppeliselt loteriipiletite läbimüüki ca 200 000 piletini nädalas.

Peavõidu saabumine võttis siiski kaks kuud kauem aega, aga üllatus-üllatus - tulemata see ei jäänud. Hakka või Kuuse-taati uskuma. Võttes kombinatoorika appi, võib vist väita, et peavõit külastas Eestit kaunis varakult. Jackpot’i võitmiseks tuleb ära arvata kõik 6 numbrit 48st, seega on jackpot’i teoreetiline võidusanss 1 : 12 271 512 (üks kord 12st miljonist piletist). Lõppeval nädalal müüdi Viking Lotto pileteid 120 000 tükki, kuid arvestada tuleb sedagi, et alates märtsist käivitunud lotos pole Eestisse siiamaani peavõitu tulnud. Kui eeldada, et iga nädal müüakse sama palju pileteid, siis on märtsist alates müüdud ca 4,8 miljonit Viking Lotto piletit.

Selle taustal võib väita, et peavõit külastas Eestit mõnevõrra varem, kui piletite läbimüügi aktiivsus eeldaks. Kuid mis saab Eestil selle vastu olla? Rohkem veel niisuguseid võite ja eesmärk soomlaste-rootslaste-norralaste abiga rikastuda hakkabki täituma.

Ent ega Viking Lotto korraldajadki kahjumisse jäänud. 4,8 miljonit müüdud piletit on toonud 5 * 4,8 mln = 24 mln krooni tulu, mille kõrval suurvõit 3 mln krooni polegi teab mis lotofirma seisukohalt. Tõsi küll, peale peavõidu on ka väiksemad võidud, mida ei tohi ära unustada, mis aga erilist furoori ei tekita.

Kokkuvõttes ripub kõik ikkagi ära loterii nn võidufondist ehk mitu protsenti piletimüügitulust läheb võitudeks. See on nii Viking Lottol kui ka Eesti Lotol tervikuna 50%. Seega on tervel lotomängijate massil lootust tagasi saada summa summarum ainult 50% mängupandud rahast. Sinna sisse peavad mahtuma nii mitmemiljonilised jackpotid kui ka meelt soojendavad pisivõidud. Selle taustal oleks lotomängija taas justkui loll. Või ei tohiks kaotajate üle kohut mõista? Iseäranis, mis kaotus see 5 krooni pilet ongi?