Me ei pidanud ennast ebausklikuks ja võtsime pakutud päeva vastu. Kellaaeg oli ka kuhugi lõuna kanti, selle täpne aeg on jõudnud ununeda. Tagantjärele ma ei imestaks, kui see oli 13.00 või 13.30 - pool tundi ju anti. Siiamaani on see abielu mituteist aastat õnnelikult vastu pidanud.

Kui olla täpne, siis kuu aja pärast täituks just 13 aastat. Seega ei lugenud tookordne 13 ja reede midagi, pigem just vastupidi. Kui antud episoodi minu elus võib kuidagi enda poolt korraldatuks lugeda, siis mida arvata järgnevast? Meie tütar sündis samuti 13. kuupäeval ja reedel? Mingit kavatsust 13 ja reede promoveerimiseks meil endast mõistetavalt polnud.

Rohkem ei julge oma elust pajatada, sest olen muus osas ikkagi ebausklik ja kardan hea ära sõnuda. Ebausk on maailmas väga levinud. Selle ulatuse peale on isegi kirik solvunud, sest ei saa välistada, et ebausk võib olla laiemalt levinud kui kõik "õiged" usundid kokku. Kirik on ebausku sapiselt nimetanud "uueks moodsaks" usundiks, konkreetne tsitaat pärineb millalgi 20.-30ndatel välja antud raamatust. Kuid ei sõitnud ükski meremees reedel sadamast välja, olid nad vagad või mitte. Reisisime abikaasaga ühte musta Aafrika riiki ja hotellis paigutati meid esimese korruse 14. numbrisse. See selleks, aga vaatasid üle vasaku õla: eelmine tuba oli 12.

Miks otsustatakse n-ö hea maitse järgi ja võetakse juba ette inimestelt seaduslik õigus puhata täisväärtuslikult just 13. numbris? Minu ebausk seisneb rohkem väikestes igapäevastes tähelepanekutes. Otsustades maksmisega "veidi" viivitada, ei tohi auto parkimistrahvi kviitungit mingil juhul ära visata, sest pärast äraviskamist hakatakse sinult trahvi aktiivselt sisse nõudma. Ei tähenda siin aeg 3 kuud ega 3 aastat.

Kui teid on ees ootamas mõni meeldiv muudatus, siis sellest enneaegu kõnelemisega vähendate muudatuse toimumise tegelikke šansse jne. Tänase päeva juurde tulles, kas olete märganud endagi elus midagi ebaharilikku seoses 13. ja reedega? Päevaga, mida võib muuseas olla aastas kuni kolm tükki? Kas püüda võtta nendest päevadest välja maksimum?