Ilmne huvi tema valimistele mineku üle kajastab ühelt poolt ootusi, aga teisalt ka kartusi. Eriti veel arvestades Keskerakonna kohati ebaselget siseolukorda ja Urmas Sõõrumaa väidet luua oma konkureeriv valimisliit. Teiste erakondade võimalused näivad palju tagasihoidlikumad, eriti linnapeakandidaatide isikuid arvesse võttes.

Ootused on eelkõige Keskerakonna liikmete meeles, sest Savisaarest on kujunenud valimisvõidu garant Tallinnas. Ent mitte ainult liikmete. Tallinlaste enamik, nagu on osutanud küsitlused, pooldab Keskerakonna juhtivat rolli pealinnas eelkõige seoses sellega, mida head Savisaare aeg on kaasa toonud: tasuta ühistransport, pensionilisad, aga ka linnaelu hoogne arenemine ja palju muud. Ootustes sisaldub aga ka kartusenoot. Kas Keskerakond ilma Savisaareta suudab ikka kaitsta neid hüvesid või üldse säilitada juhtivat kohta linnavolikogus? Või järgneb samasugune segaduste aeg, kui linna juhtisid kunagi nn päkapikud?

Seepärast võtsid paljud positiivselt vastu Savisaare hiljutist lubadust kandideerida linnavolikogu valimistel. Kindlust selleks andis talle arstliku erikomisjoni otsus, mis tunnistas ta peaaegu et terveks. Vähemasti nii terveks, et suudaks vastu pidada enam kui sajale kohtuistungile. Esimesed istungid osutasid küll, et tervisega mängida ei tohi. Ent kandideerimist see ei peaks takistama, sest see pole võitlus süüdistustega, mida ta pealegi ei tunnista. Valimiskampaanias kohtuks ta eelkõige inimestega, kes teda toetavad, ja see looks tal positiivse fooni ka tervise mõttes.

Pealegi — Savisaar on üks aktiivsemaid tegijaid Facebookis. Teda jälgib seal ligi 7500 sõpra. Näiteks Taavi Rõivast jälgib 1300 inimese, Vakrat 4000 ja Michalit vaid 300 inimese ümber. Sotsiaalmeedia pakuks Savisaarele võimaluse aktiivselt osaleda valimiskampaanias ja diskuteerida. Teame, kui kiirelt on meediakanalid kajastanud iga tema postitust. Teisalt, viimastel nädalatel osalemine avalikel üritustel kinnitab tema võimet kohtuda ka heasoovlike linlastega. Kahtlemata pole Savisaare kandideerimine aga eelkõige isiklik ambitsioon.

Kui vaadata viimaste nelja KOV-i valimiste tulemusi, siis on ta kogunud Keskerakonna kaukasse üle 110 000 hääle, sealjuures viimasel kahel korral
— 2013 ja 2009 — ligi 40 000 häält. Raske oleks ette kujutada, millega neid hääli saaks korvata. Seda on mõistnud ka erakonna uus esimees ja peaminister Jüri Ratas, kes on kinnitanud, et erakonna looja ja kauaaegse linnapeana on tal tahtmise korral kandideerimiseks võimalus. Nüüd tuleks kinnitada, et selleks on erakonnal ka vajadus, ning tagada talle nimekirjas väärikas positsioon. Võimalusi on tal kahtlemata teisigi, kuid kas kõik need ikka tagaksid Keskerakonnale võidu valimistel?