Kolmapäeval teeb Susi Concordia võlausaldajatele ettepaneku, et maksab tagasi poole nõuetest, mis ei ole hüpoteegiga kaetud. Pankrotihaldur on Concordia Varahalduse OÜ nõueteks hinnanud 33 miljoni krooni, kirjutab Eesti Päevaleht.

Susi sõnul on ettepaneku rahastajaks sajaprotsendiliselt Akadeemia Nord, kellest saab ka Concordia omanik. “Mina loomulikult taanduksin täiesti ja absoluutselt kõigest, mis on Concordia ülikooliga seotud,” ütles ta.

Concordia rektori kohuse-täitjaks on lubanud asuda praegune Akadeemia Nord õigusteaduskonna dekaan professor Igor Gräzin, kelle sõnul võlasumma ilmselt väheneb.

Ostuks võtab Nord raha oma senistest arenguprogrammidest, millest oli plaanitud välja arendada kooli Sillamäel ja Pärnus asuvad üksused. Ka arvutite ostuks plaanitud raha läheks Concordia ostmiseks.

Gräzini sõnul plaanib Nord Concordia hoida enda alluvuses eraldi asutusena, mille raha on Nordi omast samuti eraldi.

Gräzini sõnul alustaks kool tööd sügisel Nordi hoones ja kutsus kõik Concordia tudengid tagasi vanade juba akrediteeritud õppekavade järgi õppima ja lõpetama.

Kõik Concordiast tagasi astunud täisajaga õppejõud on Concordia Akadeemilise Ühisuse eestkõneleja Alec Charlesi sõnul sõlminud lepingud suvesemestriks Audentesega.

Ligi 300 tudengit on juba registreerunud Concordia Akadeemilise Ühisuse loengutesse, mis Audentese rahadega sel nädalal suvesemestrit alustab.

Nii Audentes kui Akadeemia Nord soovivad endale saada Concordia akrediteeritud õppekavad, kuid lõpliku otsuse teeb haridus- ja teadusministeeriumi komisjon.

Ministeeriumi õigusosakonna juhataja Janar Holmi sõnul eeldab õppekavale riiklikku tunnustust andev akrediteering nii õppejõudude kui ka õpilaste olemasolu.