Tallinnas näeb etendust Püha Katariina kirikus, kuhu vaatajaid mahub 200. Esialgu antakse etendusi Tallinnas vaid neli tükki; lisaetendused on kavas augustis.

“Vandekohus” on Briti kohtusüsteemi valevagadust pilav paheliselt teravmeelne satiir, mille tegevus toimub kohtusaalis. See 1875. aastal esietendunud ühevaatuseline ooper oli legendaarse autoritepaari, helilooja Sullivani ja libretist Gilberti esimene koostöö.

“Gilbert ja Sullivan on nagu inglaste Valgre,” ütleb etenduse lavastaja ja tõlkija Mart Sander. “Kõik teavad nende meloodiaid une pealt.”

Püha Katariina kirik Katariina käigus on viimasel ajal muutunud väga trendikaks kultuuripaigaks. “Suvine kerge tunniajane ooperietendus sobib sinna suurepäraselt,” leiab Mart Sander ja lisab et projekt pole sujunud viperusteta. “Pidime selle välja tooma Vene Draamateatris, paraku ei leitud finantsiliselt ühist keelt. Õige aeg on vabandada nende ees kes ootasid etendust juuni alguses, ning teatada et ostetud piletitega pääsete meid nüüd vaatama.”

“Vandekohtus” osalevad solistidena Mariliina Vilimaa, Pirjo Levandi või Annika Tõnuri, Oliver Kuusik, Rene Soom ja Mart Sander. Kaasa teeb projektikoor ja kammerorkester, mida juhatab Erki Pehk Rahvusooperist.

Etendused 30. juunil, 2, 4. ja 5. juulil kell 21.00. Pileteid saab enne algust kohapeal.