Käes on Mart Laari kolmas tulemine ja esialgu ei vii see veel turvameestest saadetud peaministriks. Aga peamiseks otsustajaks on ta küll saanud. Praegu on kõik Laari pantvangid ehk koalitsioonid on pärsitud, sest Keskerakonnaga valged erakonnad võimuliitu luua ei taha ja võimalik liitki sõltuks Laarist.

Reformierakonnale on täna võim tähtsam kui kunagi varem, sest kui nad praeguses olukorras opositsiooni kukuks, kaoks nad pildilt. Nende tänane võimalik võim püsib tänu Laarile. Kohe kui Laar ja IRL tahaks Eestis uut võimuliitu, nii ka läheks. Väga kaudselt on sellele viidanud ka president, soovitades, kui sotsid valitsusest välja visati, et Ansip parlamendilt uue mandaadi saaks. Näib väga, et olemuselt ja seltskondliku kuuluvuse poolest eelistaks president Laari. Sest Eesti vajab vahetust, nagu ütleb ka üks reklaam.

Laar, nagu ka Edgar Savisaar, on sõjaajakangelased ehk rahulikus olukorras nad valitseda ei suuda. Nad sõlmivad iseenda ümber võrke, kuhu kukuvad ja kaovad. Kui aga riik loksub kriisis ja peab tegema hirmsaid otsuseid, siis nad seda vist ka teeks. Laaril pole sellest juba imagoloogiliselt pääsu, sest viimased aastad on ta mööda maailma käinud ja jutustanud, kuidas rängad otsused aitavad majandust pinnale tõusta.

Ühesõnaga – Laar on jõuliselt pildil ja ta hoiab olukorda enda kontrolli all. Tema nõusolekuta ei juhtu meil nüüd mõnda aega mitte midagi. Laari täieliku õnneni läheb veel aega, seni tuleb Reformierakonda küpsetada ja lasta neil vabalt mureneda. Siis peab Laar vaid oma kolmanda tulemise vormistama ja peaministriks saama. Küsimus on vaid ajas.