Saatejuht uuris, kui palju Mart Helmel praeguseks hääli koos on ja kas võib kindel olla, et ta üldse laupäeval valimiskogus kandideerib.

"Selles võib kindel olla," kinnitas Helme, kel kandideerimiseks vajalikud 21 häält samas veel koos pole. "Täna sõidan veel ringi mööda Lõuna-Eestit ja ma usun, et homme võin raporteerida juba enam-vähem lõplike numbritega," sõnas Helme.

Saatejuht märkis, et kui peaks minema teisiti, siis on Helme saatejuhte ja kuulajaid petnud. Helme sõnas seepeale, et sellisel juhul ta lihtsalt pole kandidaat ja jääb teistest debattidest kõrvale.

Küsimusele, miks peaks temast saama president, vastas Helme, et ta on küpses vanuses, elu jooksul teinud väga erinevaid töid ja seetõttu on ta väga eripalgelise elukogemusega. Ta märkis, et on olnud tegev nii välispoliitika kujundamisel kui ka sisepoliitikas mõnda aega "kõigi nelja jalaga" sees. "Nii et mul on elukogemus, mul on välispoliitika kogemus, mul on sisepoliitika kogemus," lausus Helme.

Saatejuhid tõid välja ka seda, et Eesti ühiskond on mitmes küsimuses, näiteks kooseluseaduse, pagulaste vastuvõtmise ja Euroopa Liitu kuulumise osas polariseerunud, ja uurisid, kas Helme näeb, et president peaks olema rahvast ühendav ja kui, siis kuidas ta kavatseks seda teha.

Helme sõnas, et ta näeb küll presidendil ühendavat rolli. "Kui ei anta aega kohaneda, siis on selge, et esmane reaktsioon on eitus, see on inimlik," rääkis Helme, kelle sõnul on selge, et kui inimeste arvamusi ignoreeritakse ja otsuseid peale surutakse, siis toimub polariseerumine ja minnakse kas või juubelilaua ääres käsipidi kokku.

"Eesmärk on saavutada kompromissi, aga seda teha mitte peale surudes ja inimesi solvates. Arutleme nendel teemadel, mitte ei hakka solvama, et meie inimesed on rassistid, homofoobid. See president, kes ütleb, et võtame aja maha, on kõige parem president," leiab Helme.

EKRE-l on valimiskogus kokku 15 häält, millest seitse kuulub EKRE fraktsiooni liikmetele ja kaheksa inimest tuleb maakondadest. Valimiskogus kandideerimiseks on Mart Helmel vaja leida vähemalt kuus toetusallkirja niisiis väljastpoolt erakonda.