Reformierakonda kuuluv endine sotsiaalminister Maret Maripuu ütles Delfile, et 1000 krooni eksperimendi puhul, kus osalevad tudeng Kärt Kelder ja riigikogulane Heimar Lenk, saab vaadelda kaht poolt.

"Esiteks teematõstatus, mis on hea ja õiglane. Ning teiseks - inimeste vaesuse üle ilkumine: kergekaalulise sõumehe "eksperiment" 1000 krooniga läbiajamisest on moraalselt mõnitav ja tunnetuslikult vale," ütles Maripuu.

"Küsimus sellest, kas 1000 krooni on palju või vähe, pole küsimus. Seda on väga vähe," tõdes Maripuu. "Me ei peaks arutama selle, kui palju toetust maksta, vaid selle üle, kuidas aidata inimene võimalikult kiiresti tagasi tööle, et ta ei sõltuks toetustest, vaid saaks ise oma eluga hakkama."


Maripuu sõnul aitaks olukorda leevendada kohaliku omavalitsus, kelle esmane ülesanne on pakkuda tuge oma elanikele. "Lisaks toimetulekutoetusele saab omavalitsus määrata ühekordseid toetusi jne. Iga inimese probleemile tuleb läheneda individuaalselt, see on seaduse järgi kohalike omavalitsuste esmane kohus: nemad teavad, kes ja millistes oludes, elab, kuidas kedagi aidata, kus ja kuhu tekivad tööd ja töökohad."

Samas tõi Maripuu kurva näite pealinnast. "Tallinna linnavalitsuse politseinikud trahvivad lapsi, kelle vanematel pole raha neile hirmkalli sõidupileti ostmiseks... Neile tasuta sõidu võimaldamine on küll vähim, mida Tallinna priiskamiste juures teha saaks."