Loogiline oleks, et Eesti esindaja valiksid asjatundjad. Mõistan, et igaüks tahaks ehk sõna sekka öelda, kuid kui anda otsustusõigus massidele, võib see halvasti välja kukkuda. Rahvahulk on teatavasti manipuleeritav ning samuti ei tunnetata massina käitudes nii palju vastutust kui üksikisikuna.

Kui usaldaksime erinevate eluvaldkondade üle otsustamise lihtrahvale, tekiks lõpuks ilmselt rohkesti tüli sellest, et otsused on tehtud vähestele teadmistele ja kogemustele ning emotsioonidele toetudes. Palju mõistlikum on võtta usaldusväärsed inimesed ja lasta neil otsustada.

Selles mõttes on Eesti Laul muidugi tänuväärne ettevõtmine, et inimeste maitset tuleb harida, muidu ei toimugi kunagi arengut. Kui muusikast rohkem teadev inimene väidab, et teatud maitse on hea maitse, on targem teda uskuda ja sellest lähtuda, mitte vastu puielda. Kui miski ei maitse, tuleb end sundida seda sööma, kuna see on kasulik; tuleb kanda riideid, mis on maitsekad, pole vahet, kas need meeldivad või on mugavad. Ilu ja mood nõuavad ohvreid.

Tuleb lugeda "Sirpi", mitte "Kroonikat" ja vaadata ETV uudiseid, mitte "Reporterit" ning Hollywoodi filmidele eelistada teisipäevaseid väärtfilme. Tuleb käia Sõpruses ja Artises, mitte magedas Cinamonis või Coca-Cola Plazas. Kõik peaksid nii tegema, mitte vaid kultuursemad meie hulgast. Nii saaks meist haritud rahvas, nõnda saaksime kõik paremaks.

Et head muusikat ära tunda, ei pea aga muusikast midagi teadma. Kõigil meist on emotsioonid, sügavad tunded, igatsused, pettumused, arusaamad elust. Me oleme kõik inimesed, olenemata oma haridusest ning suurel osal meist oleks paljugi öelda, mis kunstiinimesed vakatama paneks. Hea muusika ei ole see, mille üle vaieldakse, vaid pigem sild, mis erinevad inimesed omavahel ühendab, puudutab üldinimlikku, seda, mis on kõigis inimestes sügaval olemas.

Hea pillimängija pole see, kes oma partiid küll veatult ära mängib, kuid ei suuda oma mänguga puudutada lihtsat inimest, panna teda naeratama või pisaraid silma tuua.

Hea laul ei ole lõppude lõpuks see, mille kohta asjatundjad nii ütlevad, vaid see, mis hakkab elama oma elu inimeste südametes, hingedes ning nende huulil kõlama jääb. Me ei pruugi seda teada saada, kui anname võimaluse vaid paarile loole, mis meie arvates seda väärivad. Ma arvan, et kui anda meelevaldselt võimalus vaid "heale maitsele", on see sisuliselt pigem rohkem võimaluse äravõtmine.