Tallinna Tehnikaülikooli õppeprorektor Jakob Kübarsepp polnud nõus SL Õhtulehele Susi palganumbrit avaldama. “Seda võin kinnitada, et nii hästi ta siin ei teeni kui Concordia ülikoolis,” lisas Kübarsepp.

Rektor Mart Susi ja tema abikaasa Mari-Ann Susi palk oli enne Concordia pankrotti kokku 120 000-130 000 krooni kuus. Mari-Ann Susi, nagu ka Mart Susi, oli Concordia ülikooli omava Concordia Varahalduse juhatuse liige ja samas ka ülikooli prorektor.

“Meil on Eestis ühe käe sõrmedel võimalik üles lugeda inimesi, kes kõrghariduse rahvusvahelistamisest midagi teavad,” ütles Kübarsepp. Tema sõnul leidis tehnikaülikool, et Susi on selles valdkonnas kompetentne ja tema palkamine koolile kasulik.

“See oli pragmaatiline otsus. Me ei pidanud seda oluliseks, mida ajakirjandus arvab Mari-Ann Susist või Susidest üldse,” kinnitas Kübarsepp.

Kübarsepa sõnul kavatseb tehnikaülikool ingliskeelseid õppeprogramme alustada sellest sügisest. Ette on valmistatud neli eriala: tööstuse planeerimine, keskkonnakaitse, infotehnoloogia ja rahvusvaheline ärijuhtimine.

Nende avamine on veel lahtine, sest huviliste registreerimine pole veel lõppenud. Iga eriala avamiseks oleks vaja vähemalt kümmet tudengit.