Lang tahab seksi… Seda lauset ei ole võimalik lõpuni kirjutada, aju tõrgub. Pole ju võimalik, et kapitalistlike vampiiride käsilane, fanaatiline turufundamentalismi prohvet Rein Lang tahab ära keelata ostmise. Pealegi veel seksi ostmise. See on kas mingi arusaamatus, või alatu trikk. See on pühaduseteotus. Milleks siis Hansmitile miljardid, kui enam osta ka ei tohi? See on röövimine.

Kõik asjad on seksimänguasjad
Kapitalism kaotab mõtte, kui raha ei saa enam seksiks vahetada. Kogu müük põhineb kiimlusel. Kõike müüakse seksiga. Ja müüakse selleks, et idioodid ostaksid, et juhid ostaksid seksi tingimusena igasugust sitta — asfalti, briketti, limonaadi ja sopalehti. Ostku ükskõik mida, aga arvaku, et see kõnts teeb nad seksikaks, avab neile kõik harudevahed, sooled ja värvitud suud, nii et kurgumandlid paistavad. Et kohe pärast ostu sooritamist algab lõputu kepp nagu kärnaste persetega saksa pornofilmis.

Seksi ostmise keelamise järel variseb kogu kurnamissüsteem kokku. Kui raha saab ainult akordionimuusikaks ja piltidega piibliteks vahetada, kaotab ju orjus mõtte. Vonnegutil on üks selline kirjakoht, kus ta räägib sellest, et seksis osalevad ka lapsed, raugad ja üldse kõik, aga kuidagi kolmandas dimensioonis. Polegi nii jabur.

Kapitalism on keskkond, kus seksis osalevad autod, majad, hilbud, kõik see sitt mida kaubamajades pähe määritakse ja mille kokkukuhjamise nimel lollid rügavad nii et soolejupp lohiseb järel.

Asjade mõte on seks. Kõik asjad on seksimänguasjad. Meelelahutus — ja iseäranis reklaam — tegeleb ainult ühe asjaga, kiima õhutamisega. Hoorad peibutavad sind ostukäru lükkama, aelevad esikaantel ja igal seltskonnaleheküljel, aelevad tõsielusitas, muusikavideotes, kunstilistes ja kommertslikes vaatemängudes.

Osta shampooni, saad keppi
Me ju ei kujuta Georg Otsa ette teistmoodi kui neljakümne baleriiniga voodis, Kalevipoega mujal kui Saarepiiga otsas ega Elton Johni pulmapidu ilma niiske sitahaisuta. Väärtused on kindlalt paigas. Kusjuures, igale matsile on selgeks tehtud, et ta ei taha muud kui keppi ja kepi juurde viib neljaosaline tee nagu budistidel. Rüga, laena, osta, küll siis saad. See, et kaubamaja klientidest saavad peeru vahele lõpuks ikkagi umbes sama suur protsent nagu ajalehepoistest miljonäriks, ei lähe kellelegi korda. Müük on suurem kui elu ise.

Osta kohvi, siis saad keppi nagu see lahe märja pintsakuga mees, osta shampooni siis saad pändimeestelt keppi, nagu see lõvilakaga lipakas. Osta limonaadi, siis saad karja tibisid nagu sigaräppar. Mõtle ainult persega nagu miss lollidemaa 2001, üks miss ei saa ometigi eksida. Kõik briti poissmehed ja klubipeded ei saa ju eksida. Kroonika ja Just ei valeta kunagi ning nalja ei mõista nad üldse.

Autod, hambapasta, alkohoolsed joogid, helikandjad, kodu, kodumasinad, kodutehnika, kodukeemia, seep, kõõmatõrjemürk, higitõrjemürk, pensionisammas, turism, naiste allapanu ja üks kunstiülikooli rektor on mulle tunnistajaks. Ma olen maailma asjadest õigesti aru saanud ja sulle, Lang, on mul üks soovitus. Ära sae türa, mille otsas istud. Kõike võib teha, leimajad võid tuleriidale tassida, riigivargad võib karistusest vabastada ja nende uurimisele igasugu takistusi veeretada, aga seksiostmisest hoia käed eemal! Muidu on sinul, Vähil, Pandil ja Taalil varsti ainult tühjad pihud.

Limonaadifirma maksku kiima eest
Lang, sa oled veel suurem inimsusvastane kurjategija kui homofoob, tunnista üles et oled heterofoobne jälgand. Meil on põhiseadus ja seal on usuvabadus, igaühel on õigus uskuda, et kui paar tilka shampooni jooksuajal püksi uhada, ongi seks missugune. Samas on meil õigus tervisele, aga kuidas saab olla tervist, kui kogu aeg aetakse sind kiima, aga kepi asemel antakse pensionisammas või pudel seapildiga limonaadi.

Seksuaalne frustratsioon, lühendatult SF, ajab pööbli jooma, märatsema, ennast ära tapma. Mäletate, kuidas tõsielutädike torni otsast alla hüppas, lurts. SF rikub tervist, tekitab vaimuhaigusi ja kehalisi vaevusi. Lahendus on see, et litsimajas saab haigekassa kaardiga maksta. See poleks just ost ega müük, vaid teraapiline tegevus. Tegelikut, milleks niigi sente veeretavat haigekassat koormata — las kõik meediakanalid, esinejad ja reklaamitellijad, kes kihu õhutavad, maksvad ka klientide füüsilise rahuldamise kinni. Iga rott peab oma tegude eest vastutama, täpselt nii nagu loodusesaastajad maksustatakse. Vaimsed saastajad tuleb samuti korrale kutsuda. Kui tubakafirmad maksvad kopsuvähitõbistele, peavad ka limonaadifirmad kiimaliste tüüpide hooramaja arved kinni maksma. Milles kunstiinstituudi rektor süüdi on, kas selles, et vaatas heauskselt shampooni reklaami? Maailm pole nii mustvalge.

Keppi turult välja ei tõrju
Enesetapule ei tohi õhutada, koolis ei tohi isegi palvetama õhutada, sõda ei tohi õhutada, rasside vastaseid tundeid ei tohi õhutada, sama loogika kohaselt ei tohi ka õhutada kiima. Kiim rikub võrdse kohtlemise põhimõtet, sest kiimaõhutajad väärtustavad ilusaid inimesi, ehkki enamus on koledad nagu surm.

Kokkuvõtteks ütleme, et seksi ostmise võib küll keelata, aga alles siis, kui tasuta kvaliteetseks on kõigile soovijatele igas kohas ja igal hetkel kättesaadav. Või juhul, kui igasugune ostmine, müümine ja massimeelelahutus on ära keelatud. Persekeskse massimeelelahutuse võiks muidugi osaliselt asendada avalike hukkamistega nagu gladiaatorite võitlused, aga isegi vanas roomas ei suutnud surmakultuur nikkumist turult välja tõrjuda.