Audentes Mainori ülikooli nõukogu liige Heldur Meerits ütles Eesti Päevalehele, et üks positiivne kogemus Audentese ja Mainori ühinemisest on olemas ning võimaluse korral soovib ülikool Concordia tulevikus kaasa rääkida.

“Õppekvaliteedi poolest on Concordia kindlasti väga hea kool. Juhul, kui võlasummad pole astronoomilised, võime selle ostmist kindlasti kaaluda,” ütles Meerits.

27 miljoni krooniseks hinnatud eelarveauku peab Meerits 1300 tudengiga ülikooli kohta liiga suureks. Selliste numbritega pole tema sõnul mõtet läbirääkimisi alustada.

Samas on võimalikud kokkulepped, et Concordia rektor Mart Susi vähendaks kooli võlga Kolu mõisa ja võib-olla veel mõne vara müügist saadava rahaga. Sel juhul investeerimisvõimalus Meeritsa sõnul suureneks.

“Kuskil on mingi number, millest rohkem me kuidagi investeerida ei saa,” ütles Meerits. “Kolu mõisa müümine peaks küll tõesti võimaldama seda vajaliku raha suurust vähendada.”

Meeritsa sõnul sõltub võimalik ost eelkõige võla lõplikust suurusest ning Concordia läbirääkimistest pedagoogikaülikooliga.

Haridusministeeriumi seisukohta Audentes Mainori ülikool Meeritsa sõnul ei tea ning kindlaid ettepanekuid tehtud pole.

“Kui selline lahendus tunduks haridusministeeriumile ja riigile mõistlik ja numbrid pole liiga suured, siis Audentes Mainor võiks kaasa tulla küll,” lisas Meerits. “Aga kui miski nende “kuide” positsioonis ei klapi, pole meil mõtet oma aega ja energiat sellele kulutada.”

Concordia rektor Mart Susi investori kaasamist lähemalt kommenteerida ei soovinud.

2001. aasta lõpus ühinesid Audentese Kõrgem Ärikool ja Mainori Majandusinstituut Audentes Mainori Ülikooliks. Audentes Mainori alla kuulub lisaks ülikoolile era- ja spordikool, täiendkoolitus ja spordibaasid. Koos Tartu filiaaliga õpib ülikoolis 1400 tudengit.