“Raske on üle hinnata liikumisharjumuse mõju tervisele,” rääkis Maimets. “Kahjuks on aga viimased uuringud meie rahva tervise ning seda edendava liikumisharjumuse vallas sügavat muret tekitavad. Tervisliku eluviisi väärtustamine on osa haridusest ja sellele pannakse alus just koolis.”

Maimets tegi ettepaneku firmade ja asutuste juhtidele anda oma töötajatele septembri teisel reedel vaba päev, et nad saaksid vähemalt sellel päeval koos oma lastega tervise eest hoolt kanda, teatas ministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Ministri sõnul ei ole tema eesmärgiks sundida kedagi üle jõu käivatele harjutustele. “Mõte on selles, et inimesed mõtleks sel päeval rohkem oma laste ja iseenda tervisele meeldivalt värskes õhus jõukohast tegevust tehes. Matk sügiseses rabas või metsas või tõesti kooli spordipäev — see jääb iga kooli enda otsustada,” leidis ta.

Maimetsa sõnul on tervisepäevast saadav impulss lastele vajalik eelkõige tuju tõstmiseks, mille tulemusena jõuavad nad õpingutes paremini edasi ning on rõõmuks nii oma vanematele kui ka õpetajatele.