Kaitseväe peastaabi teavitusosakonna ülem kolonelleitnant Peeter Tali ütles ETV otseülekandes, et lennukite lennukõrgus on sedavõrd kõrgel, et madalal asuvate pilvede tõttu neid maapinnalt näha ei oleks ning seetõttu NATO hävitajad paraadi kohalt üle ei lenda.

Tänavusel Eesti Vabariigi aastapäeva paraadil osalevad esimest korda nii suures ulatuses lahingutoetusüksused.

Kompaniisuuruse üksusega on esindatud Kaitseliidu akadeemiline malevkond.

"Esimest korda saab kaitsejõudude paraadil näha lahingutoetusüksusi ning logistikakeskuse ja logistikapataljoni lippe. "Kaitsevägi ei koosne ainuüksi sõjamasinatest, vaid ka lahinguteenindustoetuse sõidukitest, mis peavad tagama lahingutegevuse," selgitas kapten Madis Morel. Seepärast näebki paraadil 12 erinevat lahingu teenindustoetuse üksuse masinat.

Paraadil marsivad jalgsi Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste Kõrgema Sõjakooli, Staabi- ja Sidepataljoni, Vahipataljoni, Kuperjanovi jalaväepataljoni, Viru jalaväepataljoni ja mereväe üksused. Kaitseliit paneb välja üksuse Tartu malevast, lisaks Tartu maleva akadeemilise malevkonna. Sisekaitsejõudusid esindavad Sisekaitseakadeemia kadetid.

Motoriseeritud paraadmarsil sõidab Scoutspataljoni jalaväekompanii PASI-soomukitel. Suurtükiväepataljon on kohal 122-mm ja 155-mm haubitsate patareidega, õhutõrjepataljon 23-mm õhutõrjekahurite patareiga ja õhutõrjeraketisüsteemi Mistral patareiga, kaitseliitlased Võrumaa malevast 90mm tankitõrjekahuritega ning Kuperjanovi jalaväepataljon 120mm miinipildujate patareiga ja Viru jalaväepataljon tankitõrjeraketisüsteemidega Mapats ja Milan. Lisaks Kaitseväe Logistikakeskuse ja logistikapataljoni 12 lahingutoetussõidukit.

Eesti sünnipäevale pühendatud paraadil osalevad kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti orkestrid.