Rahvusvaheline Kergejõustikuliit IAAF keelas seitsmel Venemaa juhtival kergejõustiklannal osaleda augustis algavatel olümpiamängudel, sest nad kõik rikkusid dopingukontrolli reegleid, esitades kontrollijatele vahetatud uriiniproovid.

Teljatnikovi sõnul on ametnikud alati sportlase dopinguproovi andmise juures ja seetõttu ei saa IAAFi poolseid hilisemaid pretensioone arvestada, vahendab sports.ru. Süüdi saavad olla vaid ametnikud, leiab treener.

Teljatnikovile ei mahu ka pähe, miks IAAF tuli oma võistluskeeluga välja alles nädal enne olümpiat, kuigi alaliidu ametnike kinnitusel pärinesid esimesed kahtlased dopinguproovid juba eelmisest aastast.

“Esimesed proovid olid juba eelmisest aastast, sealhulgas Osaka MMilt. Käesoleva aasta 22. juulil andsime uued proovid,” sõnas treener. “Miks võistluskeelu otsust varem ei langetatud? Miks meil lasti kogu aeg võistelda?”

“Tundub, et tegemist ei ole mitte rünnakuga sportlaste suunas, vaid rünnakuga Venemaa kui riigi vastu. Tegemist on poliitilise aktsiooniga” kurjustas Soboleva juhendaja.

Sportlastel on õigus 14 päeva jooksul IAAFi võistluskeelu otsus vaidlustada, kuid Pekingi olümpiale nad võistlema ei pääse enam mingil juhul.