Poolteist aastat tagasi ilmunud debüütplaat “We Don`t Need to Whisper” lõi vanad Blink 182 fännid tummaks, kuna esitles Tom DeLonge`i täiesti uuest küljest võrreldes vanade Blingi aegadega.

Mõnele Blinki fännile ei meeldinud Tomi uus muusika ja käitumine, kuid teised olid uuest stiilist vaimustuses. Kas ka uus plaat teeb fännide seas imesid, seda näitab aeg.

Angels and Airwavesi lõigi just nimelt Tom DeLonge ja seda suhteliselt ruttu pärast Blinki laialiminekult, 2005. aasta lõpul. Nende debüütalbum “We Don`t Need to Whisper” rääkis fännidele sellest, mis nende muusika eesmärk ja tagamõte on. Näiteks võib tuua Weenie Roasti kontserdi, kus Tom DeLonge palub publikul püsti tõusta ja mõelda inimestele, kes hukkusid aastaid tagasi lennuõnnetustes ja lahinguväljal, mainides ka oma venda, kes teenib aega Iraagis. Albumi lood räägivad ühtlasi ka sellest, kuidas Tom enda eluga pärast Blink 182e laialiminekut edasi läks.

Nagu iga uue plaadiga tavaks, on osa plaadil olevast juba mitu nädalat enne ilmumist Internetist üleval. Seekord on osa uue plaadi materjalist juba kolm kuud varem kuulajatele kättesaadav. Nimelt andis Angels and Airwaves juuli lõpus tasuta kontserdi, kus nad esitasid neli lugu uuelt plaadilt. Bänd salvestas live-esinemise ja avaldas need lood oma kodulehel. Samuti ilmub plaadil ka varem esitatud lugu “Star of Bethlehem”, mida fännid on saanud kuulata juba eelmise aasta sügisest bändi ametlikul MySpace-kodulehel.

Uue albumi lood on paljuski sarnased nende debüütalbumi lugudega, kuid siiski on nii mõndagi muutunud. Uusi tuuli on toonud bändi vastne basskitarrist Matt Watcher, kes vahetas välja Ryan Sinni. Viimane oli sunnitud lahkuma erimeelsuste pärast teiste bändiliikmetega. Matt Watcher tegutses enne Angels and Airwavesiga liitumist bändis 30 Seconds to Mars.

Bändi loojad Tom Delonge ja David Kennedy pole bändi tegutsemise ajal teiste bändidega suurt tegemist teinud, kuid trummar Adam Willard tegutses pikka aega ka bändi The Offspring ridades, millega ta praeguseks on koostöö lõpetanud on. Hetkel on ta Angels and Airwaves’i ja The Special Goodnessi trummar.

Enne, kui stuudiosse albumit meisterdama mindi, andis Angels and Airwaves palju kontserte, kus ühtlasti mängiti ka vanu Blinki hitte nagu “Down” ja “I Miss You”. Mängiti ka Tomi endise eriprojekti Boxcar Raceri lugu “There Is”. Blinki sära hoiavad üleval ka Tomist maha jäänud Mark Hoppus ja Travis Barker, kes oma uue bändi +44’ga esitavad praegu käimasoleval USA-tuuril vanu Blink 182 hitte.

Angels and Airwavesi liider Tom DeLonge avaldas äsja olnud kontserdil ka albumi täpse ilmumise aja, milleks on 16.oktoober ja täpsustas, et plaadile tuleb 11 lugu. Kuigi huvi uue albumi vastu on olemas, vähendab ootusärevust ikkagi fakt, et viis lugu on juba täispikkuses avalikkuse ette jõudnud.