Korraldajad üritavad alati väita, et nemad teevad omalt poolt kõik selleks, et alaealistele alkoholi ei müüdaks — turvakontroll on tugev, platsil kontrollitakse müüjaid jne, ometigi loeme me ikka ja jälle, kuidas tabati 20-50 joobes noort. 

Kuidas see võimalik on? Tahes-tahtmata jääb mulje, et pileti- ja müügitulu huvides ei nähtagi oluliselt vaeva selleks, et olukord paremaks muutuks. Tundub, et teismeliste läbustamisele vaadatakse lihtsalt läbi sõrmede, peaasi, et müük oleks võimas ja raha sisse tuleks. Suva need trahvid, need maksame ära ja ka pärast seda jääb kena tulu veel alles.

Samuti paneb mind vägagi imestama lapsevanemate leige suhtumine. Miks ei võeta midagi ette, kui nähakse põõsas oksendavat või avalikult urineerivat purupurjus 15aastast keset platsi lällamas? Ehteestlaslikult pigistatakse silm kinni, vaadatakse mujale või mõeldakse, et las noored lõbutsevad... aga see, kui kaitsetus olekus laps pärast paljaks varastatakse, läbi pekstakse või ära vägistatakse pole nagu kellegi mure...Mis siis, kui  järgmine kord on see su oma laps? Kas sa ei oleks tänulik täiskasvanule, kes ta koju või politseisse toimetab?

Ning kas tõesti on täiskasvanutel huvitav ja tore koos teismelistega pidu panna? Tundub veider... Mina eelistaksin täiskasvanute seltskonda, mitte röökivaid, eputavaid ja lollitavaid pubekaid.

Ma tean, et minu kui tagasihoidliku eraisiku protest siin suurt midagi ei maksa, kuid naiivne lootus jääb, et ehk tuleb keegi veel sellega kaasa. Olen otsustanud, et enne seda, kui korraldajad ja politsei ei ole võtnud kasutusele ülikarme meetmeid purjutavate alaealiste Õllekalt eemal hoidmiseks, ei tõsta ma sellele festivalile oma jalga. Ei taha julgustada ja toetada üritust, kus on antud roheline tuli seaduserikkumisele ehk alaealiste alkoholitarvitamisele. Ühtlasi palun kõikidel lapsevanematel oma pubekatel sel nädalal eriti hoolega silm peal pidada.