Vahepeal on olukord palju roosilisema pöörde võtnud ja kassike on kindlal pinnal tagasi.

Avaldame uue postituse, mis kirjeldab edukat päästeoperatsiooni (natuke toimetatud ja lühendatud kujul, eemaldatud ka pärisnimed):

Tartumaal Tõrvandis puu otsa roninud kassi päästmine sai õnneliku lõpu ning neli päeva-ööd kõrgustes redutanud ja kõvasti kisendanud kiisu sai lõpuks taas tunda kindlamat pinda käppade all.

Naabritele kuuluvale Totulotu nimelisele kassile hakkas abi otsima [nimi kustutatud], mitte omanikud. Veider! Nagu selgus on Totulotu varemgi taolist jama korraldanud ja päästjad olevat ta pärast ennegi välja sõitnud.

Kohalike vabatahtlike pritsumeeste esimene katse looma alla tuua ebaõnnestus, sest redel jäi liiga lühikeseks. Tundus, et olukord on üsna lootusetu, sest elanike sõnul päästjad rohkem ei tulevat.

Mida teha? Pikema jututa sõitis Tartust kohale appi [nimi kustutatud]. Müts maha ja aitäh! Olin juba üsna jännis omadega ja ei teadnudki enam, kelle poole pöörduda.

Mees kõrgusi ei karda ja ronimine on tema kirg. Halajatele ütlen kohe, et ärge hakake targutama ja vinguma! Mehel on vastavad paprid taskus ja läbinud igasugu kursused, mida mägironijatelt nõutakse. Alpinist tõusis peaaegu puulatva välja, aga Totulotu lidus veel kõrgemale. On ikka napakas!

Lõpeks pidi ikka riik sekkuma ja suure redelauto kohale saatma. Totulotu oli nii hirmunud, et ta tuli lausa kotti panna. Öömaja ja ninaesise pakkus neli ööpäeva puuotsas kiikunud kiisule [nimi kustutatud]. Aitüma mees ka sulle!

Kuna kell on varajane, siis pole ma veel kellelegi helistanud ja rohkem inffi mul pole. Kuuldavasti olevat Totulotu omanikel kassist täiesti poogen ja loodame, et nad loobuvad loomast. Siis vaatavad arstid ta üle ja seejärel hakkame uut kodu otsima.

Arvestades Totulotu kirega kõrgustesse ronida ja saamatusega sealt alla saada, võiksid temale kodu pakkuda soovijad inimesed igaks juhuks otsima hakata kassidele mõeldud langevarje Tulevikus läheks lihtsamalt.

Veelkord tänud kõigile, kes kaasa aitasid, tegutsesid ja Totulotule pöialt hoidsid!