"Kus see tööjõupuudus Eestis on? Tegemist on siiski tööpuudusega! Isegi Siim Kallas ütles presidendivalimistel, et kui inimestele tööd anda ei ole, milleks neid Eestisse tagasi kutsuda? Konkreetselt Pärnus pakuvad kogu aeg madalapalgalist tööd ühed ja samad ettevõtted. Vähesed head töökohad käivad tutvuse kaudu. Kui tuleb avalikule pakkumisele hea töökoht, siis avaldusi tuleb kolmekohaline arv. Pärnust lahkutakse jätkuvalt kas Tallinnasse või välismaaale."

"Väikefirma omanikuna on meil tööjõu puudus kogu aeg. Tegeleme katustega ja palk tundub okei. Proffid saavad 2200 kuni 3200 kätte. Niisama mehed tahavad saada 1500 eurot kätte, mis on mitte midagi osates liiga palju. Lisaks loogilise mõtlemise puudumisele on enamus turul tööotsijad ka huvitatud sisetöödest. Meil aga välitööd aasta läbi. Palga nõudmised pole siiani mõistlikud. Tööline peab firmale kasumit tooma, hobikorras firma pidamisel pole mõtet."

"Miks tööandja ei paku väljaõpet, kui töökuulutuses on see kirjas? Kas 700 neto on palju küsitud (minu puhul saaksid nad sellise palgaga pikaajalise töötaja)? Töö suhtes valiv ei ole ja teen kõike. Ärgu imestagu, kui ma poole aasta pärast 50 eurot kõrgema palgaga koha poole jooksen. 400-500 saavad nad nii palju, kui vaja ja nii vähe, kui võimalik töötajast (ei kavatse tasuta lisaülesandeid teha). Olgu, kui on perspektiivi ja arenemisruumi, siis veel rühiks veri ninast väljas. Kogemuste põhjal ei maksa siiski tööandja sõnad ja lubadused mitte kui midagi. Ei hakka mainimagi, kuidas lihtsamatel töödel trahvitakse iga pisivea eest, et selllest piskustki, mida makstakse, ei jää midagi järele."

"Tööandjad ei raatsi inimesi ise välja õpetada, esitavad utoopilisi nõudmisi ja tingimusi algajale töövõtjale. nüüd siis on häda käes, pole kedagi tööle võtta. See, et inimesed lahkuvad tööandja juurest, pole ka ainult töövõtjate viga."

"Olen pärast viimasest töökohast koondamist mitu aastat töötu. Kuna omal ajal sai mõned mõistlikud otsused tehtud, siis raha pärast ennast orjaks andma ei pea. Olen hea majandaja, seepärast saan vähesega hakkama. Tahaksin töötada küll, kuid mitte surnuks. Ka oleks tore, kui tööpäeva keskel oleks võimalik lõunatada ja aeg-ajalt tualetis käia. Hirmpikki tööpäevi ei taha. Teeksin meelsasti tööd, mis oleks keskealise jaoks õpitav, ei pelga liikumist, kuid lageda taeva all ka iga ilmaga olla ei tahaks. Palgaks sobiks 400 eurot puhtalt kätte, kuid töö peaks olema meelepärane ja tööpäev algama hommikul ja kestma 8 tundi. kas kõlab hullumeelselt? Päris paljudes kohtades olen proovipäeval käinud, enamasti ikka ei sobi. Võiksin oma kogemustest lausa raamatu kirjutada, ikka väga erinevaid töötingimusi pakutakse."