Kütte hinnad on juba praegu väga kõrged ning tulevikuks ennustatakse toasooja hinna tõusu, mis võib mõned kohas tähendada ligi 40% suurust kommunaalkulude kasvu. Küsisime ka oma lugejate käest, kui suure osa oma palgast nad kütte peale välja käivad ning toome teieni valiku arvamusi.

*** "Minu igakuine sissetulek on 270 eurot. Olen üksik ema lapsega, alimente ei saa ning sotsiaaltoetust ka ei anta, kuna minu sissetulek on nende jaoks piisavalt suur.
Alates sellest detsembrist on kommunaalmaksed olnud 110 eurot kuus 50 ruutmeetri kohta. Kui esimesest veebruarist hind tõuseb, saab minust üürivõlglane, kuna lihtsalt ei jaksa maksta, raha ei jää alles."

*** "Elan 80 ruutmeetri suuruses korteris ja küte on igakuiselt 200 eurot - tõmbab hinge kinni küll! Korter on soojustatud aga Fortumi hinnas on nii kõrged, et arve tuleb ikka hämmastavalt suur."

** "Maksan igakuiselt ainult palgast ligi 60 protsenti kommunaalmakseid. Ei kujuta ette, mis siis saab, kui hinnad tõusevad, jään vist nälga, kuna kogu palga maksan ära."

*** "Vaatamata sellele, et maja on soojustatud, on küttekulud siiski ligemale 70 protsenti makstavatest elamispinna kuludest."

*** "Järve piirkonnas on praegugi üle mõistuse kõrged hinnad, eelmine kuu oli 27,7 ruutmeetrise väikekorteri küttekulu üle 100 euro. Rõhutan - ainult küte!"

*** "Mul on 79,1 ruutumeetrit ja detsembri küttearve oli alla 100 euro. Aga muidugi toasoe on ka olematu. Terve talv käi toas samamoodi riides, kui õues."