Loos räägib pensionäridest abielupaar, kes sai teada oma õigustest lapselastelt.

Lugejad leiavad, et tegu on riigipoolse veaga. Mõned väljavõtted kommentaariumist:

Zorro

Tüüpiline Eesti riigi käitumine! Rahvale karjutakse kõrva nende kohustusi ja tegemata jätmise puhul "väänatakse käed-jalad liigestest välja", aga inimeste õigustest ei räägita midagi... Ise oled loll kui seadust ei tunne...

Veix

Mis tähendab petta saamine? Kui ma deklaratsiooni ei esita ja mul on raha saada, siis ma olen selles ju ise süüdi. Hoopis teine asi on, et lapsed ja sotsiaalametnikud peaksid peaksid pensionäre teavitama ja õpetama.

Endine Eestlane

Järjekordne näide sellest, et Eestis on ametnikud ebapädevad ja riik petab rahvast!

naine 60+

See jutt on väga ühekülgne ja ainult teisi süüdistav. Minu tutvusringkonnas vanem generatsioon küll teadlikum. Absoluutselt kõigilt, kes pensioni asju ajavad, küsitakse, kas nad tahavad pensionilt maksuvabastust saada või mitte. Paljud käivad pensioni vormistamise ajal veel tööl, töökoht arvestab maksuvaba tuluosa ja nad ise pensioniametist seda saada ei taha.
Siis mingil ajal lõpetavad nad töösuhte ja jäävad vaid pensioni peale, kuid ega siis kõik jookse kohe pensioniametisse avaldust tegema, et sealtkaudu neile maksuvabastust arvestama hakataks.
Probleem on ainult neis varemalt pensioni kõrvalt tööl käinud pensionärides, kes ise pole viitsinud oma asju korda ajada.

koputaja

Miks peab pensionär ära võetud raha tagasi paluma? See tuleks kanda eakate arvele automaatselt, nii nagu pensiongi!

jaaniuss

kas siis see pension ja sellest tulenev tulumaksutagastus maksuameti poolt esitataval eeltäidetud tuludeklaratsioonil ei kajastugi? Kui ei, siis on see maksuameti tegemata töö, kui kajastub, siis on vaja propageerida, et iga pensionär leiaks mõne veidigi arvutiinimese, kes sellele eeltäidetud deklaratsioonile pilgu peale viskaks ja saaks selle kohe ka allkirjastada.

PILAR

Igasuguseid reklaame ja valimiste ajal voldikutel mõtetuid lubadusi tuleb postkasti robinal aga korralikku teabelehte, kuidas pensionär peab toimima, saadetud ei saada. Kõigil ei ole arvutit ja ei käi ka rahanappuse tõttu enam ajalehed, kust peaks see pensionär siis teavet saama?

Võtab sõnatuks:-(

Mis riik meil on? Muud ei olegi kui üks petmine petmise otsa! Maksuamet, selgitage nüüd, mis summa pealt saab tulumaksu tagasi, siis saavad teise petetud ka teada.