Artikkel räägib lähemalt ühest juhtumist, kus seadustest teadlik lapsevanem võitles selle eest, et tema laps siiski gümnaasiumi lõpetatud saaks.

Lugejad on rahulolematud Eesti haridusseadustikuga ning võtavad antud juhtumis pigem Mustamäe gümnaasiumi poole.

Mõned väljavõtted kommentaariumist

paari viimase aasta jaanalinnumäng

Tegelikult on nii, et kui näiteks matemaatika 15 kursusest 8 on "3" ja 7 on "2", siis lõpetab gümnaasiumi EV haridusseadustiku alusel kaine kalkulatsiooniga vabalt. Sellepärast lakkabki abituurium kolmandal aastal permanentselt tunde külastamast. Seadusandlus ise provotseerib kooli sisu lõhkumist. Hallelujah, EV!

Wolli

"Kahtedega on nad saanud edasi järgmisele õppeaastale." Ärge siis laske kahtedega järgmisele õppeaastale, vaid siis kui kahed on parandatud.

buu

Minumeelest teeb Mustamäekool õigesti. Kas tõesti peaks sellistele lahkel käel tunnistusi välja jagama, kes ei suuda isegi keskkooli rahuldavate hinnetega ära teha? Kui just õpetaja päris kiusu ei aja, siis kolmedele peaks ikka üks normaalse arenguga noor ikka tulema.

asdf

Lapsevanemal võiks häbi olla. Hakata mingit seadusepulka järama, kui omal on töö tegemata. Kus sa siis olid, kui laps õppimisel abi ja tuge vajas? Nüüd, gümnaasiumi lõpus ilmus järsku ema välja ...

Mart

Kui gümnaasiumis on mõni kursus "2"-ga hinnatud, siis on ju gümnaasiumi õppekava läbimata. Lõputunnistuse saab kool anda ikka neile õpilastele, kellel on gümnaasiumi kogu õppekava läbitud. Ja millises seaduse punktis on öeldud, et lõpuhinne peab olema kursuste hinnete aritmeetiline keskmine. Uurisin neid seadusi - sellist asja seal küll ei ole. Seega on koolil ikka õigus küll nõuda, et kõik kursusehinded oleksid vähemalt kolmed. Kiitus sellele Mustamäe koolile.

nihu

Ma küll ei julgeks avalikult asja vaidlustada kui minu laps ei suudaks mustamäe gümnaasiumit lõpetada. Olgu kasvõi enamus kolmed aga kuulge, gümnaasiumis ei nõuta ju midagi.

auk

Siin on küll seaduse auk. Gümnaasium on kõrgkooli taimelava. See tähendab , et kõik vajalikud ained peavad olema sooritatud vähemalt hindele "hea". Olen ise kõrgharidusega ja mu kolm täiskasvanud last on magistrikraadiga, mille on nad saanud riigieelarvelisel kohal õppides. On vaja koolis käia ja õppida, mitte lõpetada kahtedega ja hakata töötuks. Piinlik, et lapsevanem sellise teema üles tõstab. Kui pea ei võta siis tuleb pärast põhikooli minna kutsekooli.