"Tegime ettepaneku muuta umbes kümmet punkti laenulepingus ja enamik läks läbi.
Soovitan ka teistele," kirjutas Loomulikult.

II sõnul polnud laenulepingut läbi lugenud hoopis panga esindaja: "Asi toimus mõni aasta tagasi. Tahtsin kodulaenulepingu ennetähtaegselt lõpetada. Lugesin lepingust välja, et pärast intressi muutumist mis toimub poole aasta tagant, võib n päeva jooksul lepingutasuta lepingu üles öelda.
Saabuski selline aeg. Euribor oli natuke alanenud. Intress muutus. Helistasin laenuhaldurile ja avaldasin suuliselt soovi leping lõpetada. Laenuhaldur hakkas kohe lepingu lõpetamise tasust rääkima.
Minu juttu ei tahtnud kuulata. Palusin tal minu laenuleping läbi lugeda. Lubas järgmine päev tagasi helistada.
Eks ta siis uuris ja luges. Ilmselt esimest korda. Asi lõppes mind rahuldava tulemusega."

Jants soovitab: "Tean, mul leping kodus ja oskan ka selle sisu mõista. Sisu mitte õigesti mõistmine ongi ilmselt paljudele probleemiks.
Kui laenu võtja ei mõista laenulepingu sisu, peaks ta võtma juriidilist konsultatsiooni."

"Laenulepingute tingimustest on keerulisem aru saada kui laen tagasi maksta. Ainus asi, mida kahetsen, et nad kunagi üldse olen võtnud!
Hingepõhjast tulenev lihtne soovitus kõigile: laenu võta ainult ühel juhul - kui laenuinvesteering võrreldes kohustustega suudab lühikese perioodi jooksul kasumit teenida," kirjutas a.

üks paljudest lollidest ei mõista, miks ta peab raha arvel hoidma: "Olen kaaslaenaja, abikaasale siis. Minu suhtes on laenulepingus kirjas, et kohustun Swedbank'i kontol hoidma rahasummat vähemalt abikaasa laenumakse ulatuses. Mul palk sinna panka ei laeku.
Millegipärast laenajal sellist kohustust kirjas ei ole - palk peab Swed'i laekuma ja laenu peab tasuma, kuid raha kontol füüsiliselt olema ei pea."

"Olen õppelaenu käendaja ja kõiki punkte pank ei öelnud ega ole ka täpselt kirjas.
Hiljem selgus, et üht aastat käendad ja automaatselt käendad kõiki aastaid, mil leping võetud," kahetseb käendaja.

"On laen ja oma kodu ja rahul ka veel, juba 22 aastat, erinevad laenud, tagatiseks kodu. Arvestan panga tingimustega ja täidan neid vastuvaidlemata. Tingimusi tean ainult niipalju kui laenuandja selgitas ja ma usaldan teda," on Laenaja omadega rahul.
"Ise poleks kunagi niisugust raha kokku saanud, et oma kodu osta."

"Ostsin laenuga (ja sugugi mitte miljon, ikka tunduvalt vähem) maja. Ja mitte kusagile uuselamurajooni mõne pappkarbi vaid vanasse suvilarajooni ehitatud korraliku elumaja.
Ja loomulikult olen ma oma laenulepingu tingimustega tuttav. Ma ei kirjuta ju igasugustele paberitele alla enne, kui pole endale selgeks teinud, mis seal seisab...
Paraku jah, need SMS- ja muude laenude võlglased on enamasti küll sedasorti, kes ei tea, millele on alla kirjutanud ega mõtle läbi, kuidas laenu tagasi maksta," usub mina.