"Raadios just räägiti võrdse kohtlemise päevateemast ja märgiti, et palka saadakse tehtud töö, mitte olemise eest. Aga riik on ju eeskujuks vastupidiseks: Sandor Liive, lahkudes Eesti Energia juhi kohalt sai veel 12 kuud 15 000 EUR palka. Mille eest? Tööd ta ju ei teinud, aga palk jooksis edasi."

"Mina töötan näiteks tootval ametikohal ühes laos. Kõik saavad siin võrdselt palka tunnihinde alusel. Nii mehed kui ka naised. Ja naisi on meestega võrdselt. Küll aga ei suuda naised sama palju tööd teha kui mehed. Pealegi peavad mehed neile kogu aeg appi tormama, kui jõust puudu jääb. Viisakas küll jah, aga ma pean naistega võrdse palga nimel rohkem töötama. Aga jah, palgalõhet pole,see on oluline..."

"Arvamustes domineerib maskuliinne kõiketeadmine ja jõudmine. Seda oligi tarvis tõestada - naised ei vääri ja ei küsi seda palka, mis mehed sama töö eest. Selline on suhtumine ja sellele vastavalt käitubki valdav osa kommentaariumist nagu ka ühiskond tervikuna. Tuletame meelde, et küsitluse alus peaks olema kõigis riikides võrreldav - jutt on võrdlusest teiste riikidega. Võrreldes teiste riikidega saavad Eesti naised samadel tingimustel võrreldes mehega 28% vähem palka - jutt ei ole teie kollektiivist või ühest ettevõttest. Jutt on ühiskonna suhtumisest naise palka."

"Kas võiks juba valetamise ära lõpetada. Palgalõhet ei ole olemas. Kapitalist ei hooli sellest, mis on sul jalge vahel. Tema tahab vaid, et töö saaks tehtud. Kahjuks on nii, et keskmiselt on mehed need, kes selle töö kiiremini ja paremini ära teevad. Isegi, kui me võtame töö, kus füüsilise poolega pole midagi pistmist, on naiste palkamine alati seotud suurema riskiga kui meeste palkamine. Füüsilistest töödest pole üldse mõtet rääkida, kuna iga loll peaks aru saama, et meestel on seal suur bioloogiline eelis. Ütleme, et palgatakse naisspetsialist ja koolitatakse ta välja. Nüüd aga jääb ta rasedaks. See situatsioon toob kaasa suure kulu. Tuleb leida uus töötaja. Ta välja koolitada. Peale lapsepuhkuselt naasmist tuleb eelmine töötaja koondada ja vana töötajat uuesti koolitama hakata, kuna paratamatult on vahepeal toimunud mingid muutused jne. Kui tegemist on üksikemaga on risk veelgi suurem. Ta laps võib haigeks jääda, mis tähendab jällegi töölt puudumist (Sama kehtib ka üksikisade puhul, aga üksikemasid on kordades rohkem). Naistel on neid puuduseid veelgi, millest paljud ei ole küll eriti suured, aga kõik need kokku tähendavad, et risk lisakulutustele naise palkamisel on suurem ja seda riski peab kuidagi kompenseerima. Kuna seadus ei võimalda sõlmida lepingut, mis keelaks naisel lapsi saada või paneks ta töötajale kahjusid korvama, kui ta seda teeb, on tihti kõige lihtsa moodus selle riski maandamiseks maksta talle vähem palka. Ma mõistan, et eelnev on külm ja kalkuleeriv suhtumine, aga majandus ei hooli ilusatest ideaalidest ja elu on näidanud, et majandusliku reaalsust ei ole võimalik pikalt eirata."

"Palgalõhet ei ole olemas. Lihtsalt on ametid, mis on suurema füüsilise koormusega, kus naised paratamatult puht füüsiliselt hakkama ei saa ja need on lihtsalt natuke paremini tasustatud. Põhjusega. Mina ei ole tundnud palgalõhet naiste ja meeste vahel, küll aga tunnen palgalõhet eesti (ammu enam ei kipu seda suure tähega kirjutama) ja teiste riikide vahel. Kui suurem osa elanikkonnast elab vaesuspiiril, on ikka midagi väga valesti."

"Nagu USA stand-up koomik Bill Burr ütles: "Ah et miks naised saavad sama töö eest vähem palka kui mehed? Vaatame siis - kui Titanic põhja läks, oli päästmisel põhimõte "naised ja lapsed enne!", samas kui mehed seisavad uppuva laeva pardal, vaatavad lähenevat veepinda ja loodavad, et neile päästepaadis ruumi jätkuks. Või siis põlevas majas, kui on vaja palju inimesi päästa, taas öeldakse "naised ja lapsed enne!". Ja mees!? Seisab seal, särk seljas põlemas ja rahustab end mõttega, et saab ehk ka õigel ajal välja? Mehed ei ole tulekindlad, põlevad nagu kõik teised! Pangaröövis võetakse pantvange ja siis hakatakse läbi rääkima, et saaks mõned vabastatud. Ning taas "naised ja lapsed enne". Mis, mehed on kuulikindlad või ei taha elada!? Ehk siis kokkuvõtteks, ei ole midagi selle vastu, et naised saavad sama suurt palka sama töö ja aja eest, aga see tähendab samuti, et kui järgmine maja põleb või laev upub, siis see naine parem seisku sealsamas minu kõrval, vaadates lähenevad veepinda ja kuulates tšhellomuusiku kurbi noote!"