"Selline kampaania korras arstiks hakkamine on ohtlik tulevastele patsientidele. Kui inimeses pole olnud kutsumust arstina töötada, siis lühikursuse lõpetamisega seda ka ei teki ning teadmised on ka väga lünklikud. Meil on juba piisavalt palju kehva kvalifikatsiooniga arste - ehk aitab nendestki! Pole mõtet nende pühapäeva-arstide koolitamisele raha kulutada".

"Selle asemel, et haigete olukorda parandada, mõeldakse ministeeriumis lollusi välja. Milleks residentuur 3-5 aastat, kui kolme kuuga on võimalik spetsialistiks saada? Siin pole tegu ju sõduri baaskursusega, vaid arstiks saamisega. Ja selline üüratu palk! Makske seda raha tegijatele, kes palehigis abivajajaid aitavad, oma tervise ja pere arvelt. Elu meie kallil kodumaal võtab aina imelikumaid tuure - loed-vaatad uudiseid ja hoiad südametilku stardivalmis. Hea, et kiirabijaam kõrval on".

"Aga kuhu jäävad vahepealsed residentuuriaastad? Tänased diplomiga arstihakatised peavad pärast kuueaastast õppimist tegema residentuuri sisseastumiseks vastava eksami. Ja alles pärast 4-6 aastat residentuuri (olenevalt erialavalikust ) on päris arstid valmis".

"Ennekuulmatu, et 3-kuulistel kursustel käijatele makstakse peaaegu kahekordset eesti keskmist palka! Aastaid töötavad arstid küll sellist luksust endale lubada ei saa. Meie palga alammäär on 1350 eurot BRUTOS ja suur enamus meist just sellist palka saabki, vaatamata ületundidele, mida graafikus ei näidata. Kurb".

"Tublid arstid, kes taastavad oma diplomi kehtivuse. Eestikeelseid arste on ikka vaja. Arstid töötavad ka ka laborites ja statistikas, teaduses jm, mitte kõik arstid ei puutu reaalselt kokku patsientidega, mõnede hirm on asjatu".

"Ta pole ülikooli lõpetanud ja ei saa arstina töötada. Kui esileedi soovib arstina tööle hakata, tuleks tal alustada algusest. Aastad on läinud ning ei saa alustada sealt, kus kool pooleli jäi. Poolikuid arste on meil siin niigi palju ja head kolivad välismaale ära. Arstina ta küll tööle ei saa hakata."

"Kiir maadevalitsejaks, rätsepaks, põllumeheks ja mis kõik veel.
Evelin Ilves võiks hoopis taastada Ingrid Rüütli poolt loodud fond koos seal olnud rahadega, millega toetati hädas olevaid lapsi ja vanureid".

Tänane Eesti Päevaleht kirjutab, et sotsiaalministeeriumi projektis „Arstid tagasi tervishoidu” saab arstikutse taastada kolmekuulise kursuse, perearsti-ja sisehaiguste praktika ja eksamiga. Tänavu saavad arstikutse kutse tagasi 16 endist arsti, nende seas ka Evelin Ilves.