"Aeg on Tallinnas haiglad kokku lükata ühtse juhtimise alla! Hinnatõus on hinnatõus ja ei vaja mingit õigustamist, isegi kui teenusele nõudlust tegelikult ei olegi, et hinnatõus midagi reguleeriks. Kuidas muidu seletada, et tasulisele vastuvõtule saab aja järgmisel päeval?" küsib üks lugeja.

"Kuna hinnad on kõrgeks aetud ja kabinetid pooltühjad, avatakse oktoobrist piirid EU kodanikele. Tuleb ühine järjekord kohalikega. Järjekorrad pikenevad veelgi ja tühjad ajad täidetakse rikaste välismaalastega. Põhjendati, et nüüd saab eestlane end ka ravida välismaal kümme korda kõrgema tasu eest. See on haigete mõnitamine!" leiab teine.

"Haigla hinnatõus on õigustatud eeldusel, et samal ajal muutub haigekassa järjekorras arsti juurde pääsemine kiiremaks. Igal muul juhul tähendab see Eesti inimese jaoks tervishoiuteenusele juurdepääsu halvenemist," väidab lugeja.

"Olen käinud tasulisel vastuvõtul. Lihtsalt kroonilise haiguse ägenemine ei kannatanud oodata 2,5 kuud järjekorras. LTKH-s - arst hilines kabinetti tulekuga 0,5 tundi, vastuvõtt kestis 3 minutit - olete ravimiseks liiga vana (69) ja eks küsige apteegist rohtu. Visiit oli odav, umbes 14 euri - küllap inglastel on õigus: et nemad pole nii rikkad, et osta odavat asja! Teine visiit samal põhjusel aasta hiljem PERH-i, hind 32 euri. Arst suhtus minu probleemi igati mõistvalt ja andis nõu, mida edasi teha. Nõuanne jooksis aga liiva sama haigla teise arsti juures tavavisiidil. Tervis on eelkõige minu enda probleem ja Eestis tuleb harjuda selle eest maksmisega. Kui ikka on, mida maksta. 90 euri on pensionärile muidugi liiast. Eestis on aga erakliinikuid, kus näiteks eestlasest pensionäri visiiditasu ortopeedi juurde on 25 euri, soome pensionäril aga 20 euri! Vot nii! ITKH aga valmistub lihtsalt soomlaste ja rootslaste vastuvõtuks," teab üks lugeja rääkida.

"Ega siin millegi muuga tegemist ei ole kui hiiliva üleminekuga tasulisele ravile. Meie rahadega on poolerastatud raviasutused soetanud endile moodsad seadmed ja inventari ja nüüd hakkavad neid hüvesid kasutades välismaalasi ravima ja meie ravijärjekorrad selle tõttu järjest pikenevad ja raviteenus kohalikele kallineb," arvab ka teine.

"Kas keegi tõesti arvab, et siin Delfis vingumine muudab midagi? Eesti on turumajandus - ka meditsiinis. Ja see 5,9% SKP-st, mis meditsiinile kulub, on Euroopas naerukoht. Nagu eesti SKP isegi. Arstide puudus on nii valdav, et hinnad lähevad igal juhul ülesse, sest turu seadused ütlevad nii. Olgu valituses, kes tahes. Seni pole ükski sotsiaalminister sellele tähelepanu pööranud (loe: on meditsiini vajadustele näkku sülitatud). Oviir (Keskerakond), Nestor (sotsid), Pomerants (IRL), Maripuu, Aab, Pihkur, Rõivas (Reformierakond) - kõik on oma panuse andnud. Rong on läinud ja ma olen kindel, et põhi pole veel käes. Nagu üks elav klassik ütles: naeratage, homme on hullem," teatab lugeja.

"Igati normaalne lahendus praegusele olukorrale. Esiteks saab rusikaga vastu lauda lüüa, kui need arstid hakkavad mingeid idiootseid diagnoose panema, sest nüüd selle raha eest võib ka midagi nõuda. Teiseks: ausalt öeldes hakkab ära tüütama juba see, et mingid logardid pidevalt passivad arstide järjekordades ja genereerivad endale mingeid haigusi, et saaks aga töölt ära jne. Mul pole aega arsti juures käia, sest on vaja raha teenida ja kuna saab raha teenitud siis jõuab ka mõni kord selle arsti arve tasutud," on üks inimene teistest väga erineval seisukohal.