Delfi Majandus uuris nädala algul lugejatelt, kas nad on euroga ära harjunud. Vastuseid tuli mitmesuguseid, kuid valdav enamus ei ole euroga harjunud ning ka igatsetakse kroone tagasi.
Toome teieni valiku arvamusi.

*** "Eestile kõige sobimatum raha, mis üldse olla saab! Kui varem sai 150 eek-iga poes käia enam vähem ja perele ka toidu lauale, siis nüüd on mõttetu minna kuueliikmelisele perekonnale süüa ostma.
Loomulikult on jaekaubandusketid röövellikult eurot ära kasutanud. Mõned hinnad on kroonihinnast 1:1 eurosse virutatud. Uhke ja ülbe!
Teepakk mis varem näiteks maksis Selveris seitse krooni siis nüüd on ligi kolm euri. Aga see on ainult teepakk. Muud hinnad on veel hullemad."

*** "Huvitav mõte autori poolt - "Väidetavalt kulub inimesel uue valuutaga harjumiseks keskmiselt kaks aastat". Siin, Saksamaal, on nüüd 10 aastat täis sellest uue raha saabumisest - aga suurem osa (70%) inimesi unistab saksa marga DM tagasitulekust!
Kui ostad midagi, ikka mõtled, hinnasildil on 1,49 € - aga enne oli 1,49 DM! Nii on elu edasi läinud."

*** "Midagi pole parata, tuleb harjuda euroga ja selle hinnatõusuga. Mina sooviks et kauplused läheks üle kilogrammi hinna näitamisele eurodes ja kaoks juba ära kroonide hinnad, sest see krooni võrdlus ei õigusta enam. Kui on vaja kaupa osta tuleb uurida ikka eurodes hinda."

*** "Ei ole. Arvutan kõik hinnad kroonidesse ja olen tänulik poodidele, kes endiselt panevad kroonihinna juurde, muidu kaoks igasugune järjepidevus hindadest arusaamisel ära.
Hinnad on vägevalt tõusnud, palgad jälle kas läinud väiksemaks või jäänud samaks.
Poes arveldamisel olid kroonid paremad - tavaliselt loeti sulle kõik tagasiantavad kroonid leti peal ette ja pandi paar senti peale. Nüüd pannakse peoga mündid kaussi ja sinu mure, kas lased järjekorral oodata, kui need ükshaaval sealt üle loed või võtad peoga ja jääd lootma, et müüja õigesti tagasi andis."

*** "Mina ilmselt ei harju selle rahaga mitte kunagi! Mu meelest oli Eesti kroon kaunis ja omalaadne, kordumatu ja sümboolne. Selle lihtne väljavahetamine näitab mu meelest just seda suhtumist, mis on meie riigikogul rahva ja riigi vastu - absoluutne ükskõiksus. Teatud prohvetliku alatooniga võin öelda et Eesti kroon tuleb tagasi mingi aeg, see on fakt!"

*** "Ei ole midagi harjunud, koguaeg käib arvutamine. Kasuks on tulnud selle võrra, et käin vähem poes ja ei raatsi midagi osta. Aga see on rohkem hindadest ilmselt, kui otseselt Eurost kui rahast tingitud. Ja neid pagana münte ei ole ikka kuskile panna, vedelevad koti põhjas ja tegelikult suur raha teinekord, kui oled juba mitu peotäit sinna pannud. Väga tülikad!"