"Paraku jättis kõige nõrgema mulje Ansip. Liiga pikk aeg peaministrina on ilmselt teinud oma töö. Tema esinemises ei olnud mitte kõige väiksematki üllatusmomenti ning täiesti puudus ka huumor, üleüldse igasugune inimlik moment. Lõpusõnad oli täiesti formaalsed ja sisutühjad, loosunglikkusse
kaldus suurem osa esitusest. Ansipi firmamärgiks saanud arvude käisestpuistamine ei mõju enam veenvalt, vaid pigem mehaaniliselt. Karisma on kulunud," kirjutas Kiisler.

Lugu kommenteerinud Delfi lugejad arvasid, et Ansip pole tõepoolest kunagi kuigi särav olnud ja ei olnud seda ka eilsel debatil, kuid küsima peaks hoopis, kas üks peaminister peakski üldse väga karismaatiline olema.

"Ansipil on alati selline karisma olnud. Täpselt sama tuim oli ta ka kõidel eelmistel valimistel. Rahvale läks see aga peale. Milleks nüüd hakata võimlema millegi uue välja mõtlemisega?"

"Ansip pidas end ülal soliidselt nagu peabki olema antud momendil üks valitsev peaminister. No mida oleks andnud talle juurde selline "valitsemisteoreetika" selgitamine nagu seda oma sõnamulinaga teostas Mikser?"

"Kõige rohkem hääli kaotasid Ansip ja Laar. Mõningate uuringute järgi teeb veerand valijatest oma otsuse viimasel hetkel. Ansip leierdas oma vanu poolvaledest koosnevaid loosungeid ja ega Laarilgi midagi tarka öelda olnud."

"Lugedes siinseid paljusid kommentaare, siis jäi islma, et ei hinnatud seda, mida inimene rääkis, vaid hoopis seda, milline inimene välja nägi. Kas poliitikut tuleks hinnata nupu sisu järgi või selle järgi, milline on tema nägu ja kuidas seisab ja käsi hoiab? Minul isiklikult on kama kaks millise näoga poliitik räägib, oluline on see, mida ta räägib ja kuidas argumenteerib. Aga eks igaüks hinda ja vali poliitikut oma kriteeriumite järgi. Jube küll, kui mõni läheks valima ainult selle järgi, millised on inimese näo miimilised lihased ja kuidas ta neid liigutada suudab."

"Kindlasti on olemas parem variant peaministriks kui Andrus Ansip. Kahjuks aga ma ei tea seda. Vähemalt senistest on ta olnud konkurentsitult parim ja tahaks, et see talle pähe ei lööks. Mõningaid marke on aga kindlasti annab veel trajektoori korrigeerida."